POLITICA 8 iunie 2011

Protest împotriva consilierului primarului din Baraolt

de Covasna Media | 538 vizualizări
Organizaţia de tineret HARIT nu e de acord ca Nagy Istvan să-l aibă consilier pe preşedintele PC Covasna, Dan Suciu Organizaţia de tineret HARIT protestează printr-un comunicat împotriva faptului că primarul oraşului Baraolt, Nagy István, îl are ca şi consilier personal pe preşedintele PC Covasna, Dan Suciu. În opinia vicepreşedintelui HARIT, Ájgel Ágnes, Dan Suciu este „cunoscut pentru manifestările lui anti-maghiare”, drept pentru care organizația a primit cu îngrijorare vestea conform căreia „un membru important al Partidului Civic Maghiar

Organizaţia de tineret HARIT nu e de acord ca Nagy Istvan să-l aibă consilier pe preşedintele PC Covasna, Dan Suciu

Organizaţia de tineret HARIT protestează printr-un comunicat împotriva faptului că primarul oraşului Baraolt, Nagy István, îl are ca şi consilier personal pe preşedintele PC Covasna, Dan Suciu.

În opinia vicepreşedintelui HARIT, Ájgel Ágnes, Dan Suciu este „cunoscut pentru manifestările lui anti-maghiare”, drept pentru care organizația a primit cu îngrijorare vestea conform căreia „un membru important al Partidului Civic Maghiar (PCM) are ca şi consilier o persoană care a încercat să distrugă tineretul covăsnean şi pe a cărei listă de priorităţi s-a numărat promovarea unui striper” (Dan Suciu l-a susținut pe fostul stripper Ciprian Grosu la conducerea Direcției Județene de Tineret Covasna - n.r.).

În consecință, cei de la HARIT cer conducerii PCM să ia atitudine în ceea ce îl priveşte pe Nagy István, adăugând că în zona Baraoltului sunt cu siguranţă tineri care ar fi capabili de îndeplinirea unei astfel de sarcini.

Primarul orașului Baraolt, Nagy Istvan, ne-a declarat că protestul celor de la HARIT nu poate avea prea mare impact, atâta vreme cât această organizație este una politică, finanțată de UDMR.

”Cei de la HARIT se erijează în reprezentanți ai tineretului maghiar, dar oare tot tineretul maghiar e UDMR...? E cunoscut faptul că HARIT primește bani de la Consiliul Județean (CJ) Covasna și multe altele. Eu, ca primar, l-am angajat pe Dan Suciu pentru calitățile sale profesionale, nu m-am gândit că e român sau maghiar. Eu angajez persoane, nu naționalități, așa că tot ceea ce face HARIT acum prin acest scandal nu e decât o manipulare politică prin care se declanșează campania electorală a UDMR”, a declarat primarul Nagy Istvan.

Primarul de Baraolt crede că întregul scandal a fost ”regizat” de conducerea UDMR Covasna și a CJ, prin președintele Tamas Sandor, care astfel urmărește câștigarea de capital politic. Tamas Sandor nu a putut fi însă contactat pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la cele susținute de Nagy Istvan.

Potrivit lui Nagy Istvan, Dan Suciu este consilierul său pe probleme administrative la Primăria Baraolt, angajarea fiind făcută pe perioadă determinată, pe timpul mandatului primarului.

În ceea ce privește solicitarea HARIT către conducerea PCM de a lua măsuri, Nagy Istvan a precizat că ”PCM nu are ce să facă împotriva mea, de ce ar face, când eu am câștigat Primăria ca și independent...?”.

Consilierul acuzat de HARIT ca fiind anti-maghiar, Dan Suciu, a declarat că întregul scandal dovedește că ”județul Covasna este condus ca în comunism, de secretari de partid care vor să dicteze cine și unde este angajat”.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat că situaţia consilierului Dan Suciu va fi analizată la sfârşitul acestei săptămâni în organizaţia judeţeană. Kulcsar a mai precizat că PCM nu acţionează la îndemnul HARIT, şi va urma unele sesizări legate de „cunoscutul caracter naţionalist al lui Dan Suciu”.

Primarul Nagy Istvan l-a angajat pe Dan Suciu ca și consilier pe probleme administrative în urmă cu câteva săptămâni; potrivit primarului, Suciu menține legătura Primăriei cu toate instituțiile statului în chestiuni ce privesc direct autoritatea publică.

Monica Vajna

Molnár-Székely Emőke

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
omul, 16 iunie 2011
Ati: "Să fii "domn" e o-ntâmplare, să fii "om" e lucru MARE"
secuiul, 8 iunie 2011
Ati, tu cum ai ajuns doar la un singur t. Nu cumva ai fost si tu Attila. Ai angajat si tu vreun Robert Gruman pe post de consilier personal?
Ati, 8 iunie 2011
Mai urmează să-şi schimbe şi numele în "Ştefan Cel Mare"
LESUCA DIN HETEA, 8 iunie 2011
BRAVO DL PRIMAR.O BILA ALBA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.