POLITICA 2 august 2017

Primarul din Sfântu Gheorghe va trimite rapoarte de activitate cetățenilor

de Agerpres | 736 vizualizări

Cetățenii municipiului Sfântu Gheorghe vor primi din nou rapoarte scrise din partea primarului Antal Árpád, care dorește să îi țină, în acest fel, la curent cu activitatea sa și a instituției pe care o conduce, dar și să stopeze proliferarea „legendelor urbane”.

Antal Árpád a declarat că ultimul raport care a ajuns în cutiile poștale ale cetățenilor a fost expediat în anul 2012, după care a fost nevoit să renunțe la această modalitate de informare din cauza unor „constrângeri legale”.

„Din motive de constrângeri legale, în ultima perioadă nu am putut face ceea ce am început în urmă cu opt ani și anume să facem acele rapoarte ale primarului și să le trimitem tuturor cetățenilor. În 2012, am trimis ultimul raport. Vom reintroduce acest lucru, acum legea ne permite din nou, și eu cred că e foarte important ca fiecare cetățean al orașului să primească, dacă nu anual, atunci măcar la doi ani, un raport consistent din partea primarului, cu ce a făcut, ce nu a făcut, ce e ok, ce nu e ok. E important ca cetățenii să vadă ce se întâmplă în oraș, pentru că nu toată lumea vede, unii văd numai anumite părți și e bine să vadă tot. Să vedem de unde am pornit și unde am ajuns, unde am greșit și unde am făcut bine. E important și pentru noi și pentru cetățeni”, a declarat Antal Árpád.

El a menționat că prin această modalitate va putea, totodată, explica cetățenilor mult mai clar care sunt atribuțiile primarului, ale Primăriei și Consiliului Local și va putea stopa nașterea și proliferarea eventualelor „legende urbane”.

„Din păcate, sunt încă foarte multe abordări și așteptări din partea municipalității în niște chestiuni în care atribuțiile nu sunt ale noastre și vrem să informăm cetățenii care sunt acele domenii care țin de Primărie și care nu țin. Pentru că observăm că sunt unii care așteaptă să rezolvăm noi problemele care ar trebui rezolvate de alte autorități ale statului. (...) Cred că din cauza faptului că nu avem o televiziune în Sfântu Gheorghe această comunicare dintre primar și cetățeni este destul de problematică. Practic, comunicăm mai mult prin Facebook, aproape zilnic primesc mesaje și răspund. Și sunt multe întrebări la care, dacă nu răspundem, se transformă în legende urbane și nu e bine să se întâmple acest lucru”, a mai spus Antal Árpád.

Edilul a subliniat că autoritățile locale sunt interesate de părerile cetățenilor, prin urmare fiecare raport va conține câte o pagină destinată acestora, cu mențiunea de a fi expediate pe adresa Primăriei.

La sfârșitul acestui an, Primăria va comanda și un sondaj de opinie pentru a afla, printre altele, care sunt principalele problemele ale cetățenilor și cum se raportează la activitatea acestei instituții, a mai spus primarul.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.