POLITICA 20 aprilie 2018

Primarul din Sfântu Gheorghe a contestat în instanţă amenda aplicată pentru nearborarea drapelului României

de Agerpres | 901 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a contestat în instanţă amenda aplicată luna trecută de Prefectura Covasna, pentru nearborarea drapelului României cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni.

Primarul Antal Arpad a primit două amenzi contravenţionale a câte 5.000 de lei fiecare, pe 14, respectiv pe 15 martie, în baza prevederilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice şi art. 6 din H.G. nr. 1157/2001, care stipulează că drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor legale.

În replică, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a precizat că potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1.157/21.11.2001, minorităţile etnice - constituite în organizaţii, uniuni sau asociaţii la nivel naţional - pot folosi la acţiunile specifice şi însemnele proprii, iar panglicile, drapelul şi cocardele roşu, alb şi verde, arborate în spiritul acestei hotărâri cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni şi comemorării Revoluţiei de la 1848, reprezintă simboluri ale maghiarilor de pretutindeni şi nu însemnele oficiale ale statului maghiar.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a subliniat, la rândul său, că „autorităţile locale nu sunt organizaţii reprezentative ale minorităţilor naţionale“.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.