POLITICA 24 noiembrie 2017

Primarul Antal Arpad salută poziția Prefecturii privind stoparea derapajelor naționalist-extremiste de Ziua Națională

de Agerpres | 1027 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, că salută poziţia conducerii Prefecturii Covasna cu privire la eventualele "derapaje naţionalist-extremiste" ce s-ar putea manifesta de Ziua Naţională a României.

„Ieri, într-o discuţie telefonică, i-am solicitat domnului prefect să aibă o atitudine publică în ceea ce priveşte o eventuală participare a neo-fasciştilor de la Noua Dreaptă la evenimentele de la 1 Decembrie şi vreau să salut faptul că a fost transmis acel comunicat în care Instituţia Prefectului se delimitează de aceste acţiuni. Din păcate, în anii precedenţi, de foarte multe ori s-a întâmplat să vină în nişte tineri (...) în această zonă, au făcut scandal, au avut mesaje de ură împotriva comunităţii maghiare, apoi au plecat, iar noi am rămas aici. Asta este situaţia, unii vin, fac scandal, creează o atmosferă care dezbină românii şi maghiarii, pleacă şi noi rămânem aici, iar pe 2 decembrie, trebuie să ne întâlnim pe stradă, să ne privim în ochi. Din păcate, cei care vin din alte zone ale ţării nu au această responsabilitate, de a gestiona şi a doua zi relaţiile interetnice', a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că respinge "orice manifestare extremistă, indiferent din ce parte ar veni".

Instituţia Prefectului Covasna a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că nu va tolera „derapajele naţionalist-extremiste” şi că va lua măsuri pentru stoparea acestora, indiferent din partea cui ar veni.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, au existat atât "elemente extremiste locale", cât şi „participanţi de factură naţionalistă” din afara judeţului, veniţi la Sfântu Gheorghe fără să fi fost invitaţi de către organizatori.

„Instituţia Prefectului, împreună cu celelalte autorităţi şi instituţii cu atribuţii în menţinerea ordinii publice, va gestiona în cadrul legal şi pe viitor eventualele derapaje naţionalist-extremiste, pe care le declarăm intolerabile, indiferent dacă acestea se manifestă pro sau contra unor evenimente sau sărbători publice, cu atât mai mult cu cât astfel de manifestări extremiste, preluate de presa locală şi naţională, sunt de natură a alimenta false tensiuni interetnice şi contribuie la o imagine distorsionată a locuitorilor judeţului Covasna", se arată în comunicatul de presă.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Barbu Cristi, 24 noiembrie 2017
De asta nu participa la ZIUA NATIONALA, ii este frica?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.