POLITICA 19 iunie 2020

Primarul Antal Árpád: Doresc să câştig un nou mandat, avem foarte multe proiecte de finalizat

de Agerpres | 1234 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat, joi, că doreşte să candideze la alegerile locale din acest an şi să câştige cel de-al patrulea mandat pe lista UDMR Covasna, menţionând că la baza acestei decizii sunt o serie de proiecte importante ce vizează dezvoltarea şi modernizarea oraşului, pe care vrea să le ducă la bun sfârşit.

„A fost o decizie luată la nivelul UDMR în care s-a decis să candidez în numele Uniunii în 2020 şi acest lucru încă nu s-a schimbat (...) A fost un termen de depunere a candidaturilor şi, evident, am depus candidatura (...) Îmi doresc să candidez, îmi doresc să câştig alegerile din acest an (...) Eu cred că oraşul e pe un trend pozitiv, avem foarte multe proiecte începute, în anii următori avem proiecte, dacă adunăm investiţii private, investiţii din fonduri europene, investiţii de la diferite guverne, investiţii guvernamentale, locale vorbim de o sumă foarte mare, ce depăşeşte 200 de milioane de euro, proiecte foarte importante, unele proiecte de suflet pentru mine şi îmi doresc ca aceste proiecte să se realizeze (...) Deci, îmi doresc să contribui la modernizarea oraşului şi în anii următori“, a declarat Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul Antal Árpád şi-a anunţat iniţial intenţia de a candida pentru un nou mandat în 17 februarie a.c, pe acoperişul fostului hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe, care urmează a fi demolat.

Acesta a menţionat că nu întâmplător a ales acea dată, ci pentru că exact în urmă cu patru ani a fost trezit de jandarmi şi ulterior a fost cercetat de DNA într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului.

Antal Árpád a mai spus că a ales fostul hotel Bodoc pentru lansarea candidaturii, deoarece în locul acestui „simbol al comunismului“ doreşte să construiască cel mai mare centru cultural şi de tineret din ţară, care să marcheze o nouă etapă în dezvoltarea oraşului.

La ultimele alegeri locale, Antal Árpád a câştigat detaşat cel de-al treilea mandat, obţinând peste 73% din sufragiile electoratului, respectiv 13.522 de voturi.

Antal Árpád, născut pe 10 august 1975 în oraşul Rupea din judeţul Braşov, a absolvit Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca şi este de profesie sociolog.

Acesta a fost ales pentru prima dată primar al municipiului Sfântu Gheorghe în anul 2008, după patru ani în care a fost deputat UDMR în Parlamentul României.

În anul 2016, Antal Árpád a fost cercetat de DNA într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, respectiv de modernizare a unor străzi şi trotuare, printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), fiind acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmau să fie rambursate din fonduri publice, însă anul trecut dosarul a fost clasat.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.