POLITICA 28 februarie 2018

Primăria Bodoc a rămas fără căldură şi primarul a suspendat activitatea pe timp nelimitat

de Agerpres | 883 vizualizări

Primarul comunei Bodoc, Fodor Istvan, a decis, marţi, să suspende activitatea instituţiei pe termen nelimitat, deoarece cazanul termic s-a defectat şi trebuie înlocuit.

Acesta a trimis angajaţii acasă şi a postat pe uşa Primăriei un anunţ prin care informează cetăţenii cu privire la situaţia apărută.

Fodor Istvan a declarat pentru AGERPRES că procedurile pentru achiziţia unui nou cazan pot dura chiar şi o lună, prin urmare nu a putut spune când va fi reluată activitatea.

„Nu putem rezolva problema de pe o zi pe alta, nu putem cumpăra un cazan nou pentru că nu e pe lista de investiţii, dar eu de unde puteam să ştiu că se va strica şi va trebui să cumpăr altul!? Acum, ca să putem cumpăra trebuie să scoatem hotărâre de consiliu local, să punem pe lista de inventar, să primim aprobare de la Finanţe, apoi să punem pe SEAP, iar asta va dura cel puţin o lună (...) Eu sunt primar de 28 de ani şi uite unde am ajuns, dacă noi, primarii, nu putem cumpăra din bugetul local un cazan atunci când avem nevoie? Unde e autonomia locală, dacă un primar care a fost ales de 2800 de oameni nu poate să cumpere un cazan din banii adunaţi din impozitele oamenilor? Atunci pentru ce mai facem alegeri, la ce ne mai trebuie primar? (...) Am trimis angajaţii acasă, pentru că e foarte frig şi nu pot sta aici fără căldură (...) Le-am zis să stea acasă (...) E o ruşine (...) şi mă întreb dacă guvernanţii care au lucrat în administraţia locală (...) nu văd ce se întâmplă, pentru că nu e normal!?“, a declarat Fodor Istvan.

Edilul din Bodoc a mai spus că, din păcate, cazanul s-a stricat într-un moment total nepotrivit, pentru că în această perioadă se eliberează certificatele APIA, iar foarte mulţi cetăţeni vin să-şi plătească anticipat impozitele locale pentru a putea beneficia de reducere.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.