POLITICA 13 martie 2013

Preşedintele Traian Băsescu: "La regionalizare, Harghita şi Covasna trebuie despărţite"

de Covasna Media | 355 vizualizări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seară, la Digi 24, că judeţele Harghita şi Covasna nu se pot autosusţine economic chiar dacă există un criteriu etnic.

„Dacă Harghita şi Covasna rămân să trăiască, să se dezvolte din banii care se produc în aceste două judeţe, devin cele mai sărace judeţe din Europa. Harghita şi Covasna au printre cele mai mari alocări de la bugetul de stat“, a precizat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Şeful statului a completat că cele două judeţe cu populaţie preponderant maghiară nu pot susţine proiecte complexe cum sunt cele de infrastructură, iar procesul de regionalizare, ele vor trebui să treacă în regiuni separate.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că situaţia din zonă l-a determinat să nu fie de acord cu o eventuală profilare a unui "Ţinut Secuiesc" nici atunci când PDL s-a aflat la guvernare împreună cu UDMR.

Băsescu a punctat că a începe cu numirea candidaţior pentru funcţiile de guvernator nu este cea mai bună strategie adoptată de structurile responsabile cu regionalizarea.

Reprezentanţii maghiarilor din România au o viziune distinctă faţă de cea a preşedintelui şi pun pe primul plan criteriul etnic, nu pe cel economic. În contextual revizuirii Constituţiei, ieri au fost depuse amendamentele UDMR care vizează „eliminarea sintagmei de stat naţional“, reglementarea unei „limbi regionale“ şi „proporţionalitatea etnică pe funcţii“.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.