POLITICA 9 septembrie 2020

Președintele PSD Covasna, Gheorghe Marin – subiect de scandal în mediul online

de Covasna Media | 6618 vizualizări

Primarul comunei Barcani este protagonistul unor filmări controversate apărute în mediul online,  după o serie de dispute cu câțiva dintre cetățenii comunei 

Campania electorală de anul acesta pare a fi una diferită față de alți ani, pentru că prin intermediul tehnologiei tot mai avansate, oricine deține un telefon mobil poate fi un formator de opinii sau pur și simplu poate prezenta unui public mai larg un anumit eveniment. Asta s-a întâmplat luni, 7 septembrie a.c., la Barcani, când pe un cont de YouTube au apărut două videoclipuri în care primarul comunei, Gheorghe Marin, care deține și funcția de președinte al Partidului Social Democrat Covasna, discută aprins cu câțiva locuitori. Edilul spune că toate aceste imagini au apărut în contextul campaniei electorale.

În primul videoclip postat pe canalul de YouTube, intitulat „d'ale românilor”, edilul comunei are o discuție aprinsă cu câțiva tineri. Cei din urmă, ar fi fost surprinși de primar, la o oră târzie, umblând pe stradă, motiv pentru care i-a luat la întrebări. „Dumneavoastră ne-ați oprit, ați claxonat, ne-ați luat de umăr…  Ne-ați luat să fugim”, spune unul dintre tineri, după care discuția în contradictoriu continuă. 

La finalul videoclipului pare că Gheorghe Marin începe să fugă după cel care filmează, însă edilul a spus, pentru Observatorul de Covasna, că nu el ar fi început să fugă după cameramanul de ocazie.

„Nu îi alergam eu. Era paznicul de la primărie și minorii au rupt un gard și i-a trecut (paznicului - n. red.) o scândură pe la cap. Dacă nu se ferea, săracul, era vai de capul lui. Ăia minori… Eu nu am vrut să mai fac tam-tam, să sun la 112 atunci noaptea și să fac alte chestii acum în campanie, să ne facem de tot râsul”, explică Gheorghe Marin scena de la finalul videoclipului.

Într-o altă filmare, edilul este acuzat că a intrat peste un localnic la toaletă  

La câteva ore distanță au mai apărut alte imagini în care Gheorghe Marin are o discuție aprinsă cu un cetățean la terasa unui bar din comună. În imaginile filmate se poate observa că scandalul s-a iscat din cauză că edilul ar fi intrat peste cineva în toaleta localului. 

 „Ce cauți după mine în baie, băi …..? Ia ieși tu afară! Nu îți e rușine? Om bătrân, intri după om în WC?”, îi spune pe un ton răstit cel pentru care ar fi intrat. 

Dialogul continuă puțin peste un minut, timp în care între localnicii care par a fi în stare de ebrietate, sunt aruncate cuvinte grele, în timp ce edilul susține în repetate rânduri că cetățeanul respectiv are „înregistrări pe pantaloni”, făcând probabil aluzie la un dispozitiv de înregistrare.

Gheorghe Marin spune că imaginile sunt exagerate și afirmă că nu este adevărat „mai nimic”.

„Sunt exagerate (videoclipurile - n. red.) e campanie electorală. Nu e adevărat mai nimic din ceea ce se scrie acolo. Eu nu am jignit pe nimeni, nu am avut treabă cu nimeni. Am intrat cu doi prieteni acolo (în bar - n.red.), m-au filmat, să fie sănătoși”, spune Gheorghe Marin. 

De vină este localnicul, că nu a încuiat ușa, spune edilului

Cât despre faptul că a intrat la toaletă peste cineva, edilul spune că acest lucru s-a întâmplat pentru că ușa era descuiată. 

„N-a încuiat baia și eu am bătut la ușă, n-a zis nimic, am intrat, m-am retras și el era beat, a început să strige și bine… Eu nu i-am zis nimic, mi-am cerut scuze”, a explicat, pentru Observatorul de Covasna, primarul din comuna Barcani. 

Am încercat să luăm legătura și cu celelalte persoane care apar sub diferite forme în imaginile făcute publice luni seara, însă până l-a momentul redactării articolului, încercările n-au avut o finalitate. 

Adevărul despre cele întâmplate nu poate fi stabilit de nimeni cu exactitate, deoarece, exact ca în videoclipurile cu pricina, fiecare persoană implicată își susține punctul de vedere, dar pe rețelele sociale filmările sunt comentate intens și continuă să genereze controverse. 

De altfel, nu se știe nici dacă data de 27 septembrie, când locuitorii comunei își vor exprima votul, va aduce mai multă liniște în Barcani. 

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.