POLITICA 16 octombrie 2012

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, candidează pentru Senat

de Agerpres | 385 vizualizări

Preşedintele PNL Covasna şi al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), liberalul Marius Obreja, va candida pentru Senat în Colegiul I Sfântu Gheorghe – Baraolt.

Marius Obreja a declarat că iniţial a existat propunerea de a candida în Colegiul IV Întorsura Buzăului unde electoratul românesc are o pondere mai mare decât cel maghiar, însă în cele din urmă a făcut rocada cu candidatul PSD, Rădiţa Palela.

Obreja a menţionat că nu întrevede şanse prea mari de reuşită pentru niciunul dintre candidaţii partidelor româneşti având în vedere specificul etnic al judeţului Covasna, excepţie făcând doar Colegiul IV Covasna – Întorsura Buzăului unde la redistribuire se poate obţine un mandat de deputat.

„Scopul nostru este să adunăm cât mai multe voturi pentru ceilalţi colegi din ţară sau pentru Colegiul IV Covasna – Întorsura Buzăului”, a declarat Obreja. Acesta a mai spus că Partidul Conservator va face nominalizarea pentru deputat în Colegiul Târgu Secuiesc.

Pe listele Uniunii Social Liberale (USL) vor candida din partea PSD actualul deputat Horia Grama pentru un nou mandat în Colegiul Covasna – Întorsura Buzăului, precum şi inspectorul şcolar adjunct Rădiţa Palela, la Senat.

Alianţa România Dreaptă (ARD) i-a nominalizat pe geologul Radu Viorel pentru Colegiul uninominal I Sfântu Gheorghe, pe Radu Robert (manager staţie de carburanţi) pentru Colegiul II Baraolt, pe inginerul Liviu Comănici pentru Colegiul III Târgu Secuiesc şi pe inginerul silvic Valentin Ionaşcu (fost director al Direcţiei silvice, al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi fost subprefect) pentru colegiul IV Covasna – Întorsura Buzăului. Pentru Senat vor candida din partea ARD Gheorghe Ion (rezervist şi director de vânzări la un lanţ de magazine) pentru Colegiul I Sfântu Gheorghe – Baraolt şi fostul deputat Petre Străchinaru pentru Colegiul uninominal II Covasna – Întorsura Buzăului.

Nominalizările UDMR pentru Camera deputaţilor sunt fostul subsecretar de stat Markó Attila în Colegiul Sfântu Gheorghe, actualul viceprimar al staţiunii Covasna Thiesz János în Colegiul uninominal IV Covasna – Întorsura Buzăului, actualul deputat Márton Árpád în Colegiul Baraolt şi omul de afaceri Fejér László în Colegiul Târgu Secuiesc. Pentru Senat candidează fostul manager public al judeţului Covasna, Klárik László, în Colegiul Sfântu Gheorghe – Baraolt şi actualul deputat Olosz Gergely în Colegiul Târgu Secuiesc – Covasna.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.