POLITICA 17 octombrie 2012

Preşedintele PCM Covasna: „Suntem obligaţi să participăm la parlamentare, altfel partidul va fi radiat”

de Agerpres | 563 vizualizări

Partidul Civic Maghiar (PCM) este obligat să participe la alegerile parlamentare din acest an, pentru că în caz contrar riscă să fie radiat, a declarat miercuri liderul organizaţiei judeţene Covasna, Kulcsár Terza József.

Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă că, potrivit legii, un partid care în două campanii electorale parlamentare succesive nu-şi desemnează candidaţi în cel puţin 18 circumscripţii electorale va fi dizolvat, iar PCM riscă acest lucru deoarece nu a participat la alegerile parlamentare de acum patru ani. Kulcsár a mai spus că soluţia cea mai bună ar fi dacă Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) să accepte oferta de a candida pe listele PCM şi de a forma astfel o forţă puternică de dreapta, capabilă să reprezinte o alternativă serioasă la UDMR.

„Partidul Civic Maghiar nu e pe placul nimănui, nici al UDMR şi nici al partidelor româneşti şi nu trebuie să vă spun de ce, aşa că sigur cineva o să caute să fim daţi afară (din Registrul partidelor politice – n.r.), o să fim loviţi din toate părţile dacă nu vom participa la parlamentarele din acest an. Practic, legea ne obligă să pornim la alegeri, altă cale nu există, iar soluţia ar fi ca PPMT să participe cu candidaţi pe listele noastre. E o propunere foarte serioasă”, a mai spus Kulcsár.

Potrivit acestuia, echipele de negociatori al PCM şi PPMT se vor întâlni joi la Odorheiu Secuiesc pentru a discuta despre o eventuală colaborare la alegerile parlamentare din luna decembrie a.c.

Kulcsár a mai adăugat că dacă nu se va ajunge la niciun rezultat, civicii îşi vor pune candidaţi proprii în cel puţin 18 circumscripţii aşa cum cere Legea partidelor politice, dar în acest caz nici PCM şi nici PPMT nu vor atinge pragul alternativ pentru intrarea în Parlament, lucru care va fi în avantajul UDMR.

Kulcsár a amintit că PCM are de săptămâna trecută o nouă conducere, prin urmare fostul preşedinte al partidului Szász Jenő nu mai stă în calea unei colaborări între cele două formaţiuni politice, aşa cum au afirmat anterior liderii PPMT. Noul preşedinte al Partidului Civic, jurnalistul Biro Zsolt din Târgu Mureş, a declarat recent că PCM este dispus să împartă în mod egal locurile eligibile cu PPMT.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 18 octombrie 2012
Trebuia radiat demult acest partid,ca oricare altu ca el de altfel,a lui popa tokes,udmr.......toate aceste partide infiintate strict pe criterii etnice si de extrema trebuie desfiintate.Populatiei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.