POLITICA 13 mai 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, reţinut pentru corupţie

de Covasna Media | 1594 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este acuzat de corupţie, el fiind reţinut în urmă cu puţin timp de procurorii DNA. Potrivit unor surse judiciare, Borboly Csaba este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. El a fost adus pentru audieri la sediul DNA Târgu Mureş.

El a fost adus pentru audieri la sediul DNA Târgu Mureş, acolo unde se fac cercetări cu privire la acest dosar.

Borboly Csaba declara, în august 2011, că este verificat de DNA pentru presupuse fapte de corupţie în urma unui denunţ făcut de „persoane răuvoitoare”, în legătură cu construcţia casei sale şi cu vânzarea supraevaluată a unui apartament.

În denunţ, era reclamat că ar fi primit o parte din contravaloarea proiectului comandat pentru clădirile nou construite ale spitalului, din această sumă fiind realizată proiectarea casei din strada Denes Laszlo nr.11, respectiv o parte a lucrărilor de către firma de proiectare câştigătoare în cadrul procedurii de achiziţie.

În acelaşi denunţ, Borboly Csaba mai era acuzat că a vândut la un preţ mult mai mare un apartament pe care l-a deţinut în Miercurea Ciuc, pe strada Korosi Csoma Sandor, respectiv cu 50.000 de euro în loc de 20.000 de euro.

El susţinea că proiectul casei sale a fost realizat în vara anului 2007, când încă nu era preşedinte de CJ, de către un fost coleg de şcoală, în vreme ce proiectarea clădirii spitalului a fost făcută în perioada noiembrie 2008 - aprilie 2009.

Borboly adăuga că locuinţa, cu o suprafaţă de 128 de metri pătraţi, a fost ridicată „la roşu” dintr-un împrumut bancar şi că a fost finalizată şi mobilată din ipoteca preluată de bancă şi din banii rezultaţi în urma vânzării apartamentului său de pe Strada Korosi Csoma Sandor.

În ceea ce priveşte apartamentul, mobilat, preşedintele CJ Harghita spunea că acesta a fost evaluat de bancă la suma de 54.500 de euro şi a fost vândut în condiţii legale, cu suma de 50.000 de euro, părinţilor soţiei, prin contract de vânzare-cumpărare, banii fiind primiţi prin virament bancar, punând la dispoziţia presei documentele aferente acestor acţiuni.

DNA a decis atunci să claseze dosarul deschis pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, pentru presupuse fapte de corupţie, considerând că denunţul a fost nefondat.

Borboly Csaba, care este şi preşedintele organizaţiei teritoriale Ciuc a UDMR, deţine funcţia de preşedinte al CJ Harghita din anul 2008.

În iunie 2012, candidatul UDMR Borboly Csaba a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, cu 69,92 la sută.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.