POLITICA 4 octombrie 2009

Prefectul de Covasna, singurul ocolit de demiterile aplicate prefecţilor PSD

de Covasna Media | 1407 vizualizări

Odată cu ruperea Coaliţiei PD-L – PSD şi trecerea social-democraţilor în opoziţie, PD-L a decis schimbarea tuturor prefecţilor susţinuţi de PSD. Astfel, la finele săptămânii trecute era anunţată schimbarea a 20 de prefecţi susţinuţi de PSD, lipsind cel de-al 21-lea: prefectul de Covasna, Codrin Munteanu. Schimbarea acestuia nu a venit nici în zilele următoare, când s-a decis schimbarea subprefecţilor ce beneficiaseră de susţinerea PSD.

„Nu ştiu nimic despre vreo schimbare a mea, prin urmare, îmi desfăşor activitatea în continuare ca reprezentant al Guvernului. Ceea ce pot spune este că eu nu am ajuns în administraţie prin politică, ci sunt un funcţionar public de carieră, cu experienţă în domeniu şi numit prefect de Covasna în baza principiului mobilităţii funcţiei publice“, a declarat Codrin Munteanu, imediat după valul de schimbări ce a afectat 20 de prefecţi din ţară.

Codrin Munteanu a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Covasna la începutul lunii februarie a acestui an, numirea sa făcându-se în virtutea mobilităţii funcţiei publice. La acea vreme, postul de prefect al judeţului Covasna a revenit PSD, a cărui conducere judeţeană a susţinut că doreşte ca această funcţie să fie ocupată de un profesionist, drept pentru care l-a propus Codrin Munteanu.

Munteanu a îndeplinit, până la mijlocul anului 2008, funcţia de director al Direcţiei juridice şi de contencios administrativ din cadrul Prefecturii Covasna, el participând de mai multe ori la câteva concursuri, considerate controversate, pentru ocuparea postului de subprefect al judeţului Covasna.

După ce în iunie 2008 a câştigat concursul pentru funcţia de subprefect, Codrin Munteanu a fost transferat ca subprefect la Bucureşti. În vârstă de 33 de ani, Codrin Munteanu a absolvit Institutul Naţional de Administraţie (INA), este doctorand în administraţie publică şi lector la Colegiul de Administraţie publică din Sfântu Gheorghe, extensie universitară a Facultăţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca.

Demisiile de onoare

Legat de acest subiect, preşedintele PDL Sfântu-Gheorghe, Dan Manolăchescu, spune că i s-ar părea corect ca toţi oamenii care sunt puşi în funcţie politic de PSD să aibă onoarea de a renunţa, din moment ce Coaliţia nu mai există şi astfel propunerile făcute anterior de social-democraţi nu mai rămân valabile.

„La PD-L Covasna avem cu ce ne ocupa în momentul de faţă, dar ceea ce e bine de ştiut e că prefectul Codrin Munteanu a fost numit şi e susţinut de PSD. Ni s-ar părea corect ca oamenii care sunt puşi în funcţie politic să aibă suficientă onoare ca la expirarea susţinerii politice să ştie să găsească şi singuri drumul către uşă. Prefectul trebuie să înţeleagă că e o chestiune de echipă. Nu poţi intra să joci în echipa Stelei cu tricoul lui Dinamo. Personal n-am nimic cu Codrin Munteanu şi abia aştept să-l văd muncind ca subaltern al ministrului Vasile Blaga”, a declarat Manolăchescu.

Pe de altă parte, conducerea PSD Covasna susţine că dacă PD-L este aşa partid românesc, ar trebui să-l susţină pe Codrin Munteanu, care a fost pus ca tehnocrat şi un bun profesionist, nu ca om politic. „Despre ce onoare vorbeşte PD-L, ei ce onoare au avut în cazul PSD?! În legătură cu Codrin Munteanu, dacă sunt aş partid românesc ar trebui să-l susţină, lam pus ca tehnocrat şi care a parcurs toate etapele. Dacă sunt într-adevăr români şi le pasă de comunitatea românească ar trebui să-l lase acolo, că ştie să-şi facă treaba. Noi l-am pus ca profesionist, nu ca om politic”, a declarat Horia Grama.

Reprezentanţii ambelor partide urmează să decidă care sunt paşii următori în actualul context politic.

Videanu: Vor fi schimbaţi şi şefii de instituţii ai PSD

Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a declarat că după schimbarea secretarilor de stat şi a prefecţilor şi subprefecţilor, urmează directorii de instituţii deconcentrate susţinuţi de PSD. „Directorii de deconcentrate susţinuţi de PSD vor fi schimbaţi imediat. Directorii trebuie să aibă aceeaşi culoare politică cu guvernul pentru că trebuie să pună în practică programul Executivului“, a spus Adriean Videanu. Acesta a afirmat că directorii de deconcentrate susţinuţi de PSD vor fi schimbaţi imediat chiar dacă, pentru a scăpa de înlocuire, unii dintre ei, „s-au îmbolnăvit subit“. „Îi vom schimba chiar şi dacă sunt în concediu medical. Îi schimbăm şi după aceea ne judecăm cu ei“, a mai spus Videanu, urându-le celor care au apelat la concediu medical „mult succes“, a conchis Videanu.

În ceea ce-i priveşte pe şefii deconcentratelor care au dat concurs pe post, Videanu a afirmat că ministrul în subordinea căruia se află instituţia condusă de aceşti directori poate dispune o evaluare a lor, după care, pentru neîndeplinirea unor obiective, să dispună înlocuirea acestora.

Monica Rizea, Ana Sidon

Teme articol: PD-L PSD prefect coalitie
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
Livia, 12 noiembrie 2009
Diferenta intre PCR1(PD-L) si PCR2(PSD) fiind nuantarea de la "tigani imputiti" la "nenorocitii dracului"? astea sunt partidele cu cel mai mare numar in sondaje? ce trist! se spune ca'ntr'o tara citeste integral
Livia, 12 noiembrie 2009
alt PCR?
xxxx, 5 octombrie 2009
Ce e obligatorie sa fie roman????
reluc, 5 octombrie 2009
se tine de post ca orbul de gard
milut, 5 octombrie 2009
toti sunt apolitici dupa ce ajung acolo cu ajutorul partidelor . niste ipocriti . ce e singurul roman din judet ?
Marius, 5 octombrie 2009
Daca il schimba ca un ungur iarasi nu o sa intre in CL sau CJ...AVETI MARE GRIJA DOMNILOR PE CINE PUNETI CA MUNTEANU ARE O IMAGINE BUNA CHIAR SI IN OCHII CELOR DE LA BUCURESTI CARE URMARESC CU ATENTIA citeste integral
crapul, 5 octombrie 2009
tot respectul pentru ceea ce a spus domnul Grama, dar adevarul este ca dl Munteanu a fost uns cu sustinerea PSD. De ce oare ?
gigi, 5 octombrie 2009
Cunoastem sloganul... toti sunt profesionisti si apolitici. Hai sa fim seriosi! In Romania nu o sa fie profesionisti in functie publica nici in 50 de ani. Demisie de onoare? Unde suntem, in Finlanda? citeste integral
Ion Ciobanu, 5 octombrie 2009
N-au cu cine să-l schimbe. :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.