POLITICA 27 februarie 2009

Prefectul Codrin Munteanu, acuzat de epurare etnică

de Covasna Media | 812 vizualizări
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Tamás Sándor, susţine că prefectul judeţului, Codrin Munteanu, ar fi început o epurare etnică prin modificarea a două ordine privind componenţa comisiilor de denumiri şi pentru adoptarea stemelor. „Dl prefect a început epurarea etnică în Covasna prin două ordine referitor la componenţa comisiei de atribuire de denumiri şi a comisiei pentru adoptarea stemelor pentru localităţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Tamás Sándor, susţine că prefectul judeţului, Codrin Munteanu, ar fi început o epurare etnică prin modificarea a două ordine privind componenţa comisiilor de denumiri şi pentru adoptarea stemelor.

„Dl prefect a început epurarea etnică în Covasna prin două ordine referitor la componenţa comisiei de atribuire de denumiri şi a comisiei pentru adoptarea stemelor pentru localităţi. Conform legii, a făcut legal ce a făcut, dar nu totul ce este permis este şi onest”, a declarat Tamás Sándor. Potrivit acestuia, dacă până în prezent în comisia de denumiri erau patru maghiari şi un român, şi în cea de steme doi români şi trei maghiari, acum în prima comisie se găsesc trei români şi doi maghiari, iar în a doua patru români şi un maghiar. Tamás şi-a argumentat poziţia bazându-se pe componenţa etnică a judeţului şi a ridicat întrebarea dacă prefectul consideră că maghiarii schimbaţi din comisie au fost incompetenţi sau care sunt motivele pentru care au fost schimbaţi.

Prefectul Codrin Munteanu a declarat că nu este vorba despre nicio conotaţie etnică, ci pur şi simplu a verificat o serie de ordine ale fostului prefect György Ervin şi a restabilit situaţia anterioară acelor două ordine emise de el. Mai exact, în 2005, după numirea sa în funcţie, fostul prefect schimbase românii cu maghiarii în cele două comisii. „Practic, prin cele două ordine am restabilit situaţia anterioară celor două ordine emise de György Ervin, unul din primele sale ordine a fost de schimbare a componenţei acestor comisii. Nu este nicio conotaţie etnică. Aşa cum György Ervin a avut dreptul de a avea o viziune asupra acestei componenţe a comisiilor, îmi rezerv şi eu dreptul de a avea o viziune“, a declarat Munteanu.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
bobo, 2 martie 2009
Ce bine e nouveniti stiu mai bine.
Daniel Cucu, 28 februarie 2009
Tine-o asa, Codrine ! Nu contra cetatenilor maghiari onesti, bineinteles. Contra UDMR-istilor astora, care,unii, au deasupra gurii ce au randunicile in partea dorsala. Noi , romanii, spunem "Coada de citeste integral
gardianul, 27 februarie 2009
Tamas baci, nenea Prefect are dreptate. Nenea Ervin a inceput epurarea etnica daca e asa cum spune. De ce nu te uiti la barna din ochii tai inainte de a te lega de paiul altuia nenea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.