Președintele PD-L Sfântu-Gheorghe, Dan Manolăchescu: „Criza e în fiecare dintre noi“
Președintele PD-L Sfântu-Gheorghe, Dan Manolăchescu, consideră că ieșirea din criza mondială care afectează şi ţara noastră stă într-o soluţie simplă și unică, și anume munca fiecăruia.
În opinia liderului democrat liberal, criza nu se va rezolva nici prin greve, nici prin proteste sau ieșiri în stradă, ci prin dublarea măsurilor impuse de Guvern cu muncă.
„Cred că nu vrea nimeni să înţeleagă că această criză nu este a Guvernului Boc, nu a guvernării actuale, ci este o criză mondială care acum a devenit mai acută în Europa, și evident și în România. Cu cât întârziem să apăsăm pe pedala numită muncă, cu atât mai târziu vor veni și rezolvările. Eu cred că această criză este una a fiecăruia dintre noi, criza se află înăuntrul nostru și fiecare va trebui să-și depășească mai întâi propria criză”, a declarat Manolăchescu.
Raportat la sectorul bugetar, acesta afirmă că în deplasările sale în teritoriu cel mai des bugetarii s-au plâns că au credite și nu știu cu ce le vor mai plăti, fapt care l-a făcut să se întrebe pe de o parte pentru ce au fost făcute aceste credite. Astfel, spune președintele PD-L Sfântu-Gheorghe, există situaţii în care bugetari cu salarii de peste 2.500 de lei lunar au credite pentru câte trei televizoare, în timp ce privaţii au făcut și ei credite, dar pentru salarii, pentru a-și susţine activitatea sau pentru a supravieţui.
Dan Manolăchescu a subliniat că nu generalizează aceste exemple privind bugetarii cu mulţi bani, întrucât există și bugetari cu salarii mici, care se împrumută pentru a trăi, dar nu sunt izolate nici cazurile de la polul opus.
Predarea geografiei şi istoriei în limbile minorităţilor
În altă ordine de idei, liderul democrat liberalilor din oraș a făcut referire la votul acordat în Camera Deputaţilor pentru articolele din legea educaţiei privind studierea istoriei și geografiei în limba maghiară.
„M-a surprins că cei care făceau o bună echipă cu UDMR, respectiv liberalii Nicolăescu și Săftoiu s-au trezit să spună că este antinaţională această decizie. Ar fi fost foarte bine dacă liberalii din Covasna i-ar fi informat pe cei de la centru, ca să nu se trezească că spun prostii, şi anume că nu problema predării istoriei și geografiei este esenţa stabilităţii statului român”, a spus Manolăchescu.
Potrivit acestuia, o chestiune care trebuia rezolvată de mult este cea a predării limbii române pentru maghiari, fapt care să ducă la cunoașterea foarte bine a limbii române de către aceștia.
„Dacă metodologia este proastă, maghiarii nu învaţă limba română, și atunci statul român pierde. Pierd și românii, pierd și maghiarii, pierde și ideea de convieţuire. E mai important ca maghiarii să cunoască istoria și geografia României, decât să facă exerciţii de limba română la aceste ore...”, a mai spus el.
Legea Educaţiei a fost adoptată de Camera Deputaţilor, cu 181 de voturi „pentru“ şi 95 „împotrivă“, cele 300 de articole din cuprinsul ei fiind dezbătute miercuri în două reprize.
Ana Sidon