POLITICA 25 februarie 2019

PNL Covasna: Bugetul pentru anul 2019 duce la prăbuşirea economiei

de Covasna Media | 648 vizualizări

Partidul Naţional Liberal a avertizat în mai multe rânduri că bugetul aprobat de PSD-ALDE  nu are nicio legătură cu realităţile economice şi nevoile reale ale României. Acest buget se bazează pe o creştere economică nerealistă de 5,5 % , în condiţiile în care 2018 s-a închis cu o creştere de 4,1% , pe o prognozare greşită a inflaţiei de 3,7% – dar la final de 2018 a fost 4,6%, precum şi o aproximare greşită a creşterii preţurilor la doar 2,8%, astfel încât vor fi din nou sacrificate bugetele locale şi investiţiile. Din nou nu se va putea construi niciun spital regional şi niciun tronson important de autostradă precum Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni, Sibiu-Piteşti sau autostrada de centură a Bucureştiului.

Firmele vor fi afectate de acest buget datorită unor reglementări fiscale absurde, angajaţii din domeniul privat nu mai au nicio speranţă de îmbunătăţire a veniturilor sau a nivelului de viaţă. 

Prin legea bugetului asigurărilor sociale se împiedică creşterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2019 cu 9% şi amâna creşterea pensiilor pentru data de 1 septembrie, ceea ce înseamnă că fiecare pensionar va pierde o treime din creşterea la care avea dreptul în anul 2019. Mai mult, prin Ordonanţa 114, autorităţile locale sunt obligate să ducă impozitele şi taxele locale la un nivel maxim, crescând practic fiscalitatea pentru fiecare cetăţean.

Nu au fost alocaţi în buget banii necesari pentru cei care au câştigat prin hotărâri judecătoreşti definitive sume pe care statul trebuie să le restituie, aşa cum este cazul profesorilor sau al celor care trebuie să-şi primească înapoi taxa de primă înmatriculare sau pentru timbrele de mediu. Bugetul pentru anul 2019 duce la prăbuşirea economiei, blochează administraţiile locale prin transferul costurilor cu asistenţa socială pentru protecţia copilului şi asistenţa socială a persoanelor cu dizabilităţi, de la nivel central la nivelul autorităţilor locale. 

  Singurul mare beneficiu al acestui buget este majorarea alocaţiei pentru copii de la data de 1 martie, impus de Partidul Naţional Liberal printr-un amendament votat în Parlament şi care trebuie aplicat imediat de Guvern.

Preşedinte PNL Covasna,

Olimpiu Floroian

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.