POLITICA 15 iulie 2009

PNL Covasna acuză incompatibilităţi la nivelul conducerilor deconcentratelor

de Covasna Media | 755 vizualizări
Partidul Naţional Liberal Covasna atrage atenţia asupra anumitor ner eguli în ceea ce priveşte actuala situaţie a unora dintre noii directori de instituţii deconcentrate, care s-ar afla, potrivit liberalilor, în incompatibilitate cu funcţiile ocupate în baza Ordonanţei 37. Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat ieri că o parte dintre directorii coordonatori ai instituţiilor decon centrate din judeţ au duble calităţi, fiind nu doar

Partidul Naţional Liberal Covasna atrage atenţia asupra anumitor ner eguli în ceea ce priveşte actuala situaţie a unora dintre noii directori de instituţii deconcentrate, care s-ar afla, potrivit liberalilor, în incompatibilitate cu funcţiile ocupate în baza Ordonanţei 37.

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat ieri că o parte dintre directorii coordonatori ai instituţiilor decon centrate din judeţ au duble calităţi, fiind nu doar conducători ai respectivelor instituţii ci şi deţinători de diverse funcţii în cadrul partidelor din car e provin.

„Ordonanţa 37 produce contorsiuni, pent ru că este, după părerea noastră, o lege făcută pe genunchi, anacronică. În judeţul nost ru, Ordonanţa 37 surprinde în offside o par te din managerii coordonator i de la deconcentrate, prin faptul că ei au, împotriv a legii, duble calităţi: de manageri coordonatori şi de persoane de conducere ale partidelor din care provin. Ordonanţa 37 face trimitere la Legea 61 pr ivind asigurarea transparenţei în actul defcizional şi la cea a funcţionarilor publici (...). Legea 161 din 2003 arată că funcţionarilor publici le este interzis sa fie în organele de conducere ale partidelor publice (...). De aceea, am făcut toate trimiterile, pentru că în aceste legi, managerii coordonatori sunt asimilaţi funcţionarilor publici. Nu am descâlcit încă toată această poveste, însă presimţirea noastră este că foarte mulţi dintre cei numiţi cu OUG 37 se află în această incompatibilitate”, a explicat Marius Obreja.

Liderul PNL i-a nominalizat, în acest sens, pe baza declaraţiilor de interese, pe directorul Gărzii de Mediu Covasna, Dan Suciu şi pe directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Dorel Lungu, primul fiind totodată preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD-L, iar cel de-al doilea, preşedinte al organizaţiei PD-L din oraşul Covasna. În opinia lui Marius Obreja, cei doi se află în incompatibilitate cu anumite prevederi referitoare la funcţiile publice.

Marius Obreja s-a arătat convins de faptul că situaţiile de acest gen sunt răspândite la nivel naţional, însă a menţionat că este convins că cei prinşi în acestea vor acţiona „onorabil”.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
zuzu, 16 iulie 2009
nu cred ca poate sa musamalizeze !!! pentru ca toate actele administrative facute in situatie de incompatibilitate sunt nule !!!
Ariel, 16 iulie 2009
Apropos de partidul-satelit oranj si coguvernant, ia cititi, mariile voastre, despre ce si cum cu formatiunea respectiva, dar si cu mentorul dansei: citeste integral
Ariel, 16 iulie 2009
Daca n-au avut bunul simt sa-l retraga pe Grosu de la DJT, o sa musamalizeze si situatia lui Suciu, respectiv pe cea a lui Lungu.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.