POLITICA 23 octombrie 2009

PNL avertizează CNS asupra îndemnului la voturi nule

de Covasna Media | 460 vizualizări
[singlepic=470,250,250,,left]Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, califică atitudinea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) de a îndemna electoratul maghiar spre voturile nule la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie ca fiind „oarecum normală pentru o formaţiune politică ce nu se regăseşte în mesajele niciunuia dintre candidaţii la aceste alegeri”. Mădălin Guruianu a declarat ieri că CNS, prin

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, califică atitudinea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) de a îndemna electoratul maghiar spre voturile nule la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie ca fiind „oarecum normală pentru o formaţiune politică ce nu se regăseşte în mesajele niciunuia dintre candidaţii la aceste alegeri”.

Mădălin Guruianu a declarat ieri că CNS, prin îndemnul la vot nul, se poziţionează astfel încât va fi imposibil să poată purta negocieri , asupra a orice, deoarece România este o ţară democratică ce permite negocierile directe sau indirecte, în vederea atingerii anumitor rezultate.

„Cred că CNS se poziţionează într-o situaţie foarte interesantă, deoarece vom socoti, la sfârşitul acestor alegeri, câte voturi au fost anulate în judeţele Covasna şi Harghita şi-mi voi permite să spun că doar acei oameni au ascultat de CNS, care se expune în momentul acesta unui risc major. Consider că sunt foarte mulţi maghiari din această ţară care vor avea opţiuni proprii - pentru Antonescu, Băsescu sau chiar pentru un independent precum Oprescu. Sunt foarte curios cum va spune CNS acelor oameni că mesajul cel mai important al maghiarilor este acela că nu-i interesează ce se întâmplă cu preşedintele”, a explicat Guruianu, apreciind că CNS, menţinând această atitudine, va avea „un cartonaş galben mare” la finele campaniei electorale.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe a atras atenţia că, dincolo de candidaţii „cu şanse reale”, mesajul „non- vot” al CNS va trebui să lupte şi cu candidatura lui Kelemen Hunor, din parea UDMR. Consiliul Naţional Secuiesc a ]ndemnat alegătorii din Secuime să dea voturi nevalabile la alegerile prezidenţiale, pentru a nu alege un „preşedinte pentru România“, până când nu vor putea alege unul „şi pentru Ţinutul Secuiesc“.

Preşedintele CNS, Izsak Balazs, a subliniat că evenimentele politice din ultimele săptămâni dovedesc că propunerea Comisiei Permanente a CNS ca alegătorii să participe în număr mare la alegerile prezidenţiale, dar să dea voturi nevalabile a fost corectă.

Monica Rizea

Teme articol: PNL CNS vot nul indemn avertisment
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
emanuel, 1 noiembrie 2009
*atitudinea ..ma scuzati
emanuel, 1 noiembrie 2009
Ar fi bine ca formatiunile politice precum PNL (si altele) UDMR si PCM..(in special pt zona Cov-Har) sa ia atitudine fata de acest indemn total "ne-civic" al celor de la CNS..prin sfatuirea citeste integral
Nastase Ilie, 25 octombrie 2009
Decat batrinul marinar ce duce tara spre mare, mai bine oricare altul, parca si Kelemen Hunor suna mai bine!
cititor, 25 octombrie 2009
Parerea mea ca trebuie sa mergem sa votam ca sa nu poate pune nimeni stampila in locul nostru. Cine votam asta e dupa placul tuturor, cu speranta ca alegem cel mai bun sa mergem la vot.
titi, 24 octombrie 2009
cel mai bun rau tot basescu ramane
gigi, 23 octombrie 2009
Idea mi se pare o prostie. Cine nu are pe cine sa aleaga sa nu mearga la vot. E simplu. Nu merita sa depui efortul sa te deplasezi la sectia de votare si pe urma sa votezi nul. In campanie multi spun citeste integral
Cristi VADUVA, 23 octombrie 2009
Totul se negociaza pe voturi, si fiecare trage cu dintii pentru fiecare vot pentru propriul partid. Oare cat de prosti ne cred politicieni? Ei investesc enorm enorm de multi bani, munca, un stres citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.