POLITICA 14 august 2020

Peste zece solicitări ale studenţilor interesaţi de programul de internship lansat de Primăria Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1025 vizualizări

Peste zece tineri s-au arătat interesaţi de programul de internship pentru studenţi lansat săptămâna trecută de Primăria Sfântu Gheorghe, a declarat joi, primarul Antal Arpad.

Edilul consideră că acest program va fi avantajos atât pentru administraţia locală, cât şi pentru studenţi, întrucât aceştia vor câştiga experienţă practică, dar, în acelaşi timp, vor ajuta municipalitatea în derularea unor activităţi.

„Până acum au venit peste 10 solicitări din partea unor studenţi şi le răspundem că am luat în considerare solicitările lor, iar după ce începe anul universitar, deci din octombrie, vom apela la ei. Dar vom apela la cei care ne pot ajuta, pe de o parte, şi vom apela o lună la unul, apoi la altul, deci nici eu nu pot să mă gândesc, în contextul COVID, că într-o clădire în care lucrează 120 de oameni să mai vină încă 120, că nu ai cum. Dar, până la urmă, eu cred că este un lucru prin care ei ne pot ajuta, noi îi putem ajuta şi, per total, s-ar putea să fie o generaţie care după câţiva ani va întări administraţia publică şi, dacă se va ajunge aici, eu cred că până la urmă am făcut un bine. (...) Eu cred şi sunt convins că aici vorbim nu numai despre oameni care pot lucra, ci vorbim şi despre oameni care pot contribui cu idei, deci ar putea să vină cu idei care nu necesită prezenţa fizică la Primărie“, a declarat, într-o conferinţă de presă, Antal Arpad.

Programul de internship a fost lansat săptămâna trecută, iar, potrivit autorităţilor locale, oportunitatea ar putea fi folosită îndeosebi de studenţii care în perioada următoare vor face cursuri online.

Internshipul va fi pe bază de voluntariat, deci studenţii nu vor fi plătiţi pentru munca lor, iar cei interesaţi pot trimite o scrisoare de intenţie prin email la adresa info@sepsi.ro.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.