POLITICA 22 mai 2013

PDL propune acordarea unui tichet lunar de 200 de lei pentru elevii de şcoală primară

de Covasna Media | 503 vizualizări

PDL propune ca familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii în timpul programului de muncă să primească lunar de la stat câte un tichet în valoare de 200 de lei pentru programul "Şcoală după şcoală". Iniţiativa a fost anunţată, marţi, de către vicepreşedintele democrat-liberal Raluca Turcan şi vizează învăţământul primar.

"Vedem acest demers ca pe o investiţie în viitorul copilului. Valoarea tichetului este de 200 de lei. Suma va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii. Pe scurt, şcolile, prin decizia consiliului de administraţie, pot să îşi extindă activităţile cu elevii după orele de curs, prin programul 'Şcoala după şcoală'", a precizat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, amendarea legii Educaţiei pentru a introduce acordarea tichetelor va duce la scăderea abandonului şcolar şi la îmbunătăţirea rezultatelor elevilor.

"Vom putea vorbi de o scădere a abandonului şcolar, pregătirea şi supravegherea copiilor de persoane bine instruite, părinţii nu vor fi nevoiţi să lucreze jumătate de normă sau să intre în concediu, sau şi mai rău în şomaj.  În plus, profesorii pensionari, vor putea avea şi o mică sursă de venit. Prin acest program, cunoştinţele şi experienţa lor vor fi folosite în continuare şi vom putea să-i reintegrăm în societate", a adăugat deputatul PDL.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.