POLITICA 30 iulie 2012

Liderul PDL Covasna: „Am pierdut ultimul loc ca prezenţă din cauza turiştilor din staţiunea Covasna“

de Agerpres | 367 vizualizări

Conducerea PDL Covasna consideră că turiştii care se află la odihnă şi tratament în judeţ au ridicat procentul de participare la vot, dar că localnicii nu sunt interesaţi de referendum.

Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a declarat că în staţiunea Covasna s-a înregistrat cea mai mare participare la vot, dar cei care au votat nu sunt localnici, ci turişti veniţi din alte zone ale ţării.

'70% din cei care au votat sunt oameni veniţi din altă parte, cazaţi la hoteluri sau la Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna. Doar în staţiunea Covasna ce s-a mai votat, în rest covăsnenii nu sunt interesaţi de referendum. Dacă nu erau turiştii, concuram cu Harghita pentru ultimul loc la prezenţa la urne', a spus Dan Manolăchescu.

Acesta apreciază că procentul de participare la referendum nu va creşte semnificativ în judeţul Covasna deoarece în mare parte electoratul USL şi-a exprimat votul în cursul dimineţii.

Manolăchescu a mai spus că PDL va monitoriza pe parcursul întregii zile intrările în judeţ pentru a depista eventuale tentative de turism electoral, dar şi deplasarea pe teren a urnelor mobile.

Potrivit Biroului Electoral Central, la ora 23.00 când s-a făcut ultima raportare oficială, prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de 20%, faţă de media naţională de 46%.

În judeţul Covasna au fost deschise duminică dimineaţă 209 secţii de votare, cu patru mai multe decât la alegerile locale. Prefectul Codrin Munteanu a precizat că numărul acestora a fost suplimentat în staţiunea Covasna, unde în fiecare vară există un număr mai mare de turişti la odihnă şi tratament.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.