POLITICA 15 ianuarie 2010

PCM vrea tăbliţa îndoliată înapoi în faţa Primăriei Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 787 vizualizări
15ian2010-tablitaPartidul Civic Maghiar (PCM) cere ca tăbliţa îndoliată, amplasată în faţa Primăriei Sfântu Gheorghe la finele anului trecut, după demiterea viceprimarului PCM Balint Jozsef, să fie repusă la locul său. Preşedintele PCM Sfântu Gheorghe, viceprimarul demis Balint Jozsef, a semnalat faptul că tăbliţa îndoliată, cu mesajul „Din această instituţie UDMR a îndepărtat un edil maghiar, cu ajutorul românilor“

15ian2010-tablitaPartidul Civic Maghiar (PCM) cere ca tăbliţa îndoliată, amplasată în faţa Primăriei Sfântu Gheorghe la finele anului trecut, după demiterea viceprimarului PCM Balint Jozsef, să fie repusă la locul său.

Preşedintele PCM Sfântu Gheorghe, viceprimarul demis Balint Jozsef, a semnalat faptul că tăbliţa îndoliată, cu mesajul „Din această instituţie UDMR a îndepărtat un edil maghiar, cu ajutorul românilor“, fost înlăturată de viceprimarul Sztakics Eva. „Tăbliţa a dispărut de o săptămână. A fost luată de către portarul de la Primărie, la indicaţia doamnei viceprimar. Perioada de autorizaţie este inclusiv martie 2010, dar banii pentru locul propriu-zis unde era amplasată s-au luat numai până la 31 decembrie, având în vedere că din ianuarie s­-a schimbat nivelul de taxe şi impozite. Nu s-a plătit din cauza programului de sărbători iar colegul care s-a ocupat cu plata a înţeles greşit că plata se poate face doar după 11 ianuarie, prin urmare s-a ridicat plăcuţa. Noi am plătit în 11 ianuarie, iar stimata fostă colegă (viceprimarul Sztakics Eva, n.r.), nu s­-a mai înghesuit să repună tăbliţa la loc, cu toate că e plătită”, a declarat Balint Jozsef. La începutul lunii decembrie 2009, viceprimarul PCM, Balint Jozsef, a fost îndepărtat din funcţie de către Consiliul Local, la iniţiativa primarului Antal Arpad, cu motivaţia că civicii maghiari s-ar opune dezvoltării oraşului şi s-ar ţine numai de contre cu UDMR, drept pentru care ar fi mai bine să treacă în „opoziţie”.

Balint Jozsef (PCM) a fost înlăturat din funcţie cu 11 voturi „pentru“ ­- 8 UDMR şi 3 români - şi doar unul (al său) împotriva demiterii, în timp ce restul de 8 consilieri ai PCM au părăsit sala în semn de protest.

Monica Rizea

Teme articol: PCM viceprimar doliu tablita
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Livia, 15 ianuarie 2010
din pacate,lectia despre civism pare a nu fi fost invatata. imi place sa cred ca demiterile din functie nu se fac"cu ajutorul romanilor",ci pe motive bine intemeiate. de altfel, la nivel national citeste integral
Ariel, 15 ianuarie 2010
"[...] cu ajutorul românilor“ - un argument pe cat de stupid, pe atat de repetat in mod obsesiv.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.