POLITICA 11 iunie 2010

PCM Covasna invită UDMR la colaborare

de Covasna Media | 371 vizualizări

Conducerea PCM Covasna a lansat o invitaţie către UDMR din judeţ, la dialog și un parteneriat în interesul comunităţii pe care o reprezintă.

Liderii civici maghiari din judeţ apreciază astfel că munca UDMR din ultimii doi ani ar cam fi dat faliment și nimic din ce au promis reprezentanţii Uniunii nu a devenit realitate.

„Consider că împreună UDMR și PCM ar trebui să facem următorii pași. Singura soluţie este autonomia, dar până atunci ar trebui să stăm la masă, să vedem ce măsuri de relansare a judeţului sunt. A venit timpul că numai împreună putem face acești pași, și vreau să-i transmit președintelui UDMR Covasna, Tamas Sandor, să fie partener de discuţie și nu numai, pentru că în perioada aceasta grea este timpul să facem pași împreună”, a declarat președintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

Potrivit acestuia, PCM Covasna este deschis parteneriatelor pentru interesele Secuimii, dar UDMR nu s-a alăturat și încearcă să-și întărească interesele proprii. Recent, primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a propus realizarea unui proiect de solidaritate între UDMR și Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) condus de episcopul Tokes Laszlo, și care să reprezinte interesele comunităţii maghiare atât în

raport cu Guvernul de la Budapesta, cât și cu cel român.

Antal Arpad a declarat că din punct de vedere politic, în prezent este o perioadă calmă, după alegerile din Ungaria și cu doi ani și jumătate înainte de alegerile parlamentare din România, iar momentul ar fi potrivit pentru conturarea unui proiect de solidaritate între UDMR și CNMT.

UDMR să lase ciolanul

În altă ordine de idei, liderul PCM Covasna consideră că UDMR și-a înșelat alegătorii prin susţinerea măsurilor anticriză și spune că ar fi mai bine dacă Uniunea ar lăsa „ciolanul” de la București și să vină acasă să se ocupe de problemele din teritoriu.

„Ar trebui să iasă de la guvernare că oricum nu fac nimic acolo”, a spus Kulcsar.

Totodată, președintele PCM Sfântu-Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat că UDMR trebuie să aleagă pe cine lasă baltă, și anume alegătorii, sau pe partenerii actuali de guvernare. În opinia civicilor maghiari, UDMR va alege însă ciolanul, deși ei și-au manifestat speranţa că nu va fi așa, și că parlamentarii Uniunii vor susţine moţiunea.

Ana Sidon

Teme articol: UDMR PCM
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.