POLITICA 8 februarie 2019

PCM cere un loc eligibil pe lista UDMR la alegerile europarlamentare

de Agerpres | 601 vizualizări

Partidul Civic Maghiar (PCM) vrea un loc eligibil pe lista UDMR la viitoarele alegeri europarlamentare, a declarat joi preşedintele organizaţiei judeţene Covasna, deputatul Kulcsar Terza Jozsef.

Acesta a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că propunerea PCM este Zsuzsanna Márton, care ocupă în prezent funcţia de primar al comunei Agriş din judeţul Satu Mare.

„Eu sper ca negocierile cu UDMR să aibă succes (...) şi să obţinem un loc eligibil pe listele pentru europarlamentare, asta însemnând minimum locul doi”, a declarat Kulcsar Terza Jozsef.

Parlamentarul covăsnean a mai spus că, în eventualitatea în care UDMR nu va da curs acestei solicitări, atunci nu exclude posibilitatea ca PCM să aibă un candidat independent.

„Asta o să decidă preşedinţia Partidului Civic Maghiar (...), rămâne de văzut. (...) Eu simt că PCM s-a întărit şi merge într-o direcţie mult mai bună decât până acum, cu o nouă preşedinţie şi cu un nou preşedinte care este foarte bătăios şi foarte activ. (...) Pentru noi sunt foarte importante alegerile locale, unde trebuie să să obţinem rezultate mai bune ca până acum. Acum avem 15 primari în Ardeal, în judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare”, a menţionat Kulcsar Terza Jozsef, ales deputat pe lista UDMR Covasna, în urma unei alianţe făcută între cele două partide la ultimele alegeri parlamentare.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.