POLITICA 8 septembrie 2016

O femeie, propusă de UDMR Sfântu Gheorghe pentru a deschide lista pentru Camera Deputaţilor

de Agerpres | 923 vizualizări

Zece persoane din zona Sfântu Gheorghe şi-au anunţat dorinţa de a candida la alegerile locale din iarnă pentru un loc de parlamentar pe lista UDMR Covasna, a anunţat, joi seară, conducerea organizaţiei.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că senatorul Klarik Laszlo şi-a exprimat dorinţa de a nu mai candida pentru un nou mandat şi de a-şi continua activitatea în sfera academică, iar din motive obiective nici deputatul Marko Attila nu va mai candida.

Antal a precizat că organizaţia municipală a propus ca lista pentru Camera Deputaţilor să fie deschisă de o femeie, respectiv de Benko Erika, politolog, specializată pe politică externă, iar pentru Senat îi susţine pe economistul Miklos Zoltan şi preotul Makkai Peter.

El a menţionat că şi celelalte organizaţii teritoriale ale UDMR din judeţ vor face propuneri pentru cele două camere ale Parlamentului, iar listele finale vor fi stabilite în cadrul unei reuniuni ce va avea loc pe 15 septembrie, în prezenţa liderului Uniunii, Kelemen Hunor, la care vor vota 379 de delegaţi.

Antal a menţionat că deputaţii Marton Arpad şi Fejer Laszlo vor candida pentru câte un nou mandat din partea celorlalte organizaţii teritoriale, iar un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor va fi acordat din oficiu unui reprezentant al Partidului Civic Maghiar, în baza înţelegerii încheiate între cele două formaţiuni politice.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a apreciat că echipa pe care o propune este una tânără, capabilă şi bine pregătită din punct de vedere profesional, care va acţiona în forul legislativ al ţării nu doar pentru drepturile comunităţii maghiare, ci spre binele tuturor cetăţenilor ţării, indiferent de naţionalitate.

El a spus că nu exclude posibilitatea ca UDMR să câştige şi cel de-al patrulea mandat de deputat în judeţul Covasna, care până acum a fost adjudecat în mod constant de candidaţii partidelor româneşti, în urma redistribuirii voturilor.

La prealegerile desfăşurate în urmă cu patru ani pentru desemnarea candidaţilor Uniunii s-au înscris nouă persoane pentru cele patru locuri de deputaţi şi două de senatori. În cele din urmă, UDMR Covasna a fost reprezentată în Parlament de deputaţii Marko Attila, Marton Arpad şi Fejer Laszlo, respectiv de senatorii Olosz Gergely şi Klarik Laszlo. Olosz şi Marko s-au retras din Parlament, primul fiind anchetat pentru trafic de influenţă, pe vremea când era preşedintele ANRE, iar al doilea, pentru abuz în serviciu într-un dosar privind restituirea unor imobile, pe vremea când era secretar de stat.

În cursul zilei de joi, deputatul PSD Horia Grama şi senatorul PNL Marius Obreja au declarat pentru AGERPRES că intenţionează să candideze şi ei pentru un nou mandat pe aceleaşi liste de partid pe care au acces în Parlament.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
R, 9 septembrie 2016
"alegerile locale din iarnă" ??
emil, 9 septembrie 2016
A inceput alergarea dupa ciolan . Astia propusi au facut si mult bine comunitatii .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.