POLITICA 22 iunie 2012

Noul primar al municipiului Târgu Secuiesc, învestit în funcţie

de Agerpres | 381 vizualizări

Fostul senator UDMR Bokor Tibor, care a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Secuiesc, a fost învestit oficial în funcţie în cursul zilei de joi.

Acesta va colabora în următorii patru ani cu un consiliu format din nouă reprezentanţi ai UDMR, patru ai Partidului Civic Maghiar şi alţi patru ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

Bokor Tibor a fost ales primar cu aproape 4.000 de voturi, adică peste 46% din totalul voturilor valabil exprimate. Fostul primar, Racz Karoly, care a candidat pentru un nou mandat pe listele Partidului Civic Maghiar, a pierdut la o diferenţă de aproape 2.000 de voturi, în schimb a obţinut un loc în viitorul consiliu local. Noul primar al municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, este cadru didactic, a condus timp de mai mulţi ani Liceul „Nagy Mozes” din localitate, iar în 2008 a fost ales senator pe listele UDMR.

La recentele alegeri locale, Partidul Civic Maghiar a înregistrat o înfrângere semnificativă şi în oraşul Baraolt, unde funcţia de primar deţinută anterior de Nagy Istvan a fost câştigată de omul de afaceri Lazar Kiss Barna, care a candidat pe listele UDMR. Învestirea în funcţie a noului primar şi constituirea viitorului Consiliu local Baraolt va avea loc pe data de 26 iunie.

Tot joi a fost constituit Consiliul Local al oraşului staţiune Covasna, unde a fost reales în funcţie primarul UDMR Lorincz Zsigmond, cu o majoritate covârşitoare.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Covasna, până pe data de 29 iunie vor avea loc şedinţe de constituire a consiliilor locale în toate cele 45 de oraşe şi comune din judeţ.

Vineri este programată şedinţa de constituire a Consiliului local Sfântu Gheorghe şi reînvestirea în funcţie a primarului UDMR Antal Arpad, precum şi festivitatea de depunere a jurământului de către preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, reales pentru al doilea mandat pe listele UDMR. Pe 25 iunie se va constitui Consiliul Local al oraşului Întorsura Buzăului, unde funcţia de primar a fost recâştigată de profesorul Leca Băncilă (PSD).

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.