POLITICA 14 martie 2022

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a marcat un an de la lansarea campaniei „Vinerea Verde”

de Agerpres | 1103 vizualizări

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a marcat, vineri, cu prilejul unei vizite de lucru în judeţul Covasna, împlinirea unui an de la lansarea campaniei „Vinerea Verde”, subliniind că printre numeroasele persoane care s-au alăturat acestei iniţiative s-au numărat preşedintele României, reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului şi ambasadelor.

„Marcăm un an de #VinereaVerde cum altfel decât cu o plimbare. Deşi primăvara se lasă aşteptată, i-am provocat pe liderii autorităţilor locale şi din judeţul Covasna să ne deplasăm pe jos între întâlnirile oficiale. „Stop! Azi maşina stă pe loc!” este sloganul sub care am lansat Campania Vinerea Verde. Din martie 2021, au răspuns provocării preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţi ai guvernului, senatului, ambasadelor, instituţiilor subordonate, ai administraţiei locale şi ai societăţii civile”, a scris ministrul pe Facebook.

Tanczos Barna a menţionat că s-a bucurat să vadă, pe parcursul acestui an, mai multe iniţiative pentru protejarea mediului înconjurător lansate de autorităţile locale şi de societatea civilă.

„Iată doar câteva dintre acestea: transport public gratuit în fiecare vineri în Cluj-Napoca (...), campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, o iniţiativă prin care peste 6.000 de locuitori din Constanţa, Galaţi, Sibiu, Craiova, Iaşi, Timişoara, Buzău au colectat peste 3.000 de kg de deşeuri şi au călătorit cu transportul în comun în fiecare zi de vineri - Programul „Pedibus - Hai la şcoală pe jos!” din Sfântu-Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc, prin care elevii sunt îndemnaţi să meargă pe jos până la şcoală, Proiectul „Verde la implicare - Seniori pe două roţi” destinat seniorilor, cu vârsta de peste 50 de ani din Bucureşti - o iniţiativă prin care seniorii au fost invitaţi să pedaleze în parcurile din Capitală, emisiunea de mărci poştale cu tema,,Stop! Azi maşina stă pe loc!”, prin care Romfilatelia a găsit o cale originală de a îndemna la responsabilitate privind protejarea mediului. Mulţumesc celor care au răspuns la provocare. Nu ne oprim aici, în continuare vă îndemn să vă alăturaţi comunităţii care a ales să se implice activ în ameliorarea calităţii aerului şi protejarea mediului înconjurător”, a scris Tanczos Barna.

Acesta a precizat că vineri a participat la inaugurarea sediului Ocolului Silvic Privat Zagon, care gestionează aproape 20.000 de hectare de păduri din zonă şi a avut o consultare cu proprietarii de păduri şi lideri locali din zona Covasna despre problemele legate de gestiunea pădurilor.

„I-am informat pe cei prezenţi despre pregătirea programelor de finanţare pentru împăduriri din PNRR şi situaţia plăţilor compensatorii pentru cei care au terenuri protejate, cu restricţii de mediu”, a precizat ministrul.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.