POLITICA 29 aprilie 2020

Mesajul Președintelui Iohannis despre legea autonomiei Ținutului Secuiesc, „un mesaj tipic PRM-ist” și „arată cât de jos poţi să ajungi în politică”

de Observatorul de Covasna | 2535 vizualizări

Liderii partidelor PSD și UDMR consideră că declarațiile Președintelui Klaus Iohannis despre proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc „descalifică total" funcţia prezidenţială şi că acesta ar trebui acum să-ți ceară scuze.

Ciolacu: Ieşirea de astăzi a preşedintelui Iohannis arată cât de jos poţi să ajungi în politică

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că declaraţia şefului statului cu privire la proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost una care „descalifică total” funcţia prezidenţială şi care „arată cât de jos poţi să ajungi în politică”.

„Ieşirea de astăzi a preşedintelui Iohannis arată cât de jos poţi să ajungi în politică. Este o ieşire care descalifică total funcţia prezidenţială. Îi amintesc preşedintelui Iohannis că nu a avut nicio reacţie când ambasadorul României la Budapesta a fost terfelit în urmă cu câteva zile. A tăcut complice. Dacă era un adevărat patriot, l-ar fi apărat pe ambasadorul român! Preşedintele Iohannis ştia că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Ştia că la ora 14,00 acest proiect va fi respins definitiv de Senat. Aşa cum au mai fost respinse multe alte proiecte similare de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a avut această ieşire anti-românească şi anti-democratică", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis trebuia să fie mai preocupat „că a trimis români la export pe plantaţiile din Germania", oameni pe care acesta şi Guvernul „i-a abandonat".

„De asemenea, cred că preşedintele Iohannis ar fi trebuit să fie mai preocupat de faptul că Guvernul lui lasă ca pădurile să fie tăiate. Românii aşteaptă de la cel care s-a autoproclamat stindardul luptei cu pandemia soluţii concrete pentru problemele lor, nu lupte politice. Şi, în mod special, dată fiind situaţia în care ne aflăm, preşedintele ar trebui să fie preocupat de soarta românilor, de protejarea nivelului de trai, de păstrarea locurilor de muncă, de posibilitatea de a-şi amâna creditele, de soluţii pentru salariaţii nevoiţi să-şi lase copiii singuri acasă, nu de aberaţii politicianiste", a susţinut Ciolacu.

Kelemen Hunor: Klaus Iohannis a dat un mesaj tipic PRM-ist, violent şi periculos; să-şi ceară scuze

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că prin declaraţiile cu privire la Ţinutul Secuiesc, şeful statului, Klaus Iohannis, a transmis „un mesaj tipic PRM-ist şi periculos” şi trebuie să-şi ceară scuze.

„Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan şi se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs şi orice fel de instigare. Preşedintele trebuie să-şi ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a afirmat preşedintele UDMR, miercuri, într-o declaraţie publicată pe Facebook. 

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL: Autonomia Ţinutului Secuiesc, troc politic PSD-UDMR

Adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomiaŢinutului Secuiesc este un troc politic ascuns, între PSD şi UDMR, afirmă și liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

„Adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomiaŢinutului Secuiesc este un troc politic ascuns, între PSD şi UDMR. Nu este pentru prima dată când în Parlamentul României, PSD face jocul UDMR, punând interese de partid în faţa interesului naţional. Responsabilitatea integrală pentru adoptarea tacită a acestui proiect de dezintegrare teritorială a României revine majorităţii toxice a PSD şi aliaţilor săi din conducerea Camerei Deputatilor care au profitat de perioada Paştelui şi de activitatea restrânsă din parlament pentru a nu trece la vot final proiectul amintit”, afirmă Roman.

El consideră că în acest mod se procedează când o majoritate toxică vrea să treacă pe şest un proiect de lege.

„Am auzit din partea liderului PSD că proiectul nu a primit raport de la comisie. E o minciună! Acest proiect de lege a primit raport de respingere de la Comisia de Administraţie Publică.A mai spus că nu a ştiut! Cum poţi să spui aşa ceva când stenograma sedintei din 23 aprilie arată alb pe negru că cel care a făcut anunţul este chiar Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Trocul acestei înţelegeri este susţinerea parlamentara de care PSD are nevoie de la UDMR pentru a-şi promova proiectele populiste, legate de epidemia de COVID”, declară liderul liberal.

Surse: Agerpres, News.ro. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.