POLITICA 17 mai 2009

Listele lui Grama şi Baciu

de Covasna Media | 616 vizualizări
Conducerile organizaţiilor PSD şi PD-L Covasna au propus mai multe modificări la nivelul liderilor deconcentratelor din judeţ

Mai multe instituţii deconcentrate din judeţ au deja sau sunt pe cale de a avea noi şefi, de la caz la caz schimbările având loc la nivelul directorului general sau cel adjunct. În luna ianuarie, când au încheiat protocolul de colaborare pe plan local, în virtutea coaliţiei care funcţionează la guvernare, liderii PSD şi PD-L Covasna număraseră câte 20 de

Conducerile organizaţiilor PSD şi PD-L Covasna au propus mai multe modificări la nivelul liderilor deconcentratelor din judeţ

Mai multe instituţii deconcentrate din judeţ au deja sau sunt pe cale de a avea noi şefi, de la caz la caz schimbările având loc la nivelul directorului general sau cel adjunct. În luna ianuarie, când au încheiat protocolul de colaborare pe plan local, în virtutea coaliţiei care funcţionează la guvernare, liderii PSD şi PD-L Covasna număraseră câte 20 de descentralizate asupra cărora îşi împart zona de influenţă.

Potrivit listei prezentată vineri de preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, din cele 18 instituţii descentralizate amintite, care revin PSD, 6 directori au fost schimbaţi.

PSD a schimbat 6 directori

Astfel, PSD a propus directori noi la Direcţia Silvică – pe Gheorghe Muntean în locul lui Gheorghe Polhac, la Agenţia pentru Protecţia Mediului propunerea este Cătălin Morar în locul lui Hobincu Zoltan, Garda Financiară – Ioan Cornel Clinciu, şi Inspecţia Muncii – Silviu Crăciun în locul Lilianei Popica, la Sistemul de Gospodărire a Apelor – Aurel Gheorghiu, iar la Inspecţia Silvică şi de Vânătoare - Dan Pandele. În mare parte cei înlocuiţi erau susţinuţi înainte de PNL sau PD-L.

Cei doi directori maghiari care se aflau în fruntea unor instituţii aflate pe lista de influenţă a PSD, şi anume directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Deme Judith, şi cel al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Mild Zoltan, susţinuţi de UDMR, au fost păstraţi în funcţie. La fel rămân în funcţie directorul Direcţiei de Cultură, Bartok Botond, al secţiei de Drumuri Naţionale, Sorin Stoican, al Direcţiei pentru Sport, Marian Ştiopu, al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Teodor Scridon, Oficiului pentru Consultanţă Agricolă, Andrei Motică, şi al Serviciului de Metrologie, Svetlana Ilisie.

„În deconcentrate am urmărit foarte mult ca cei care ocupă posturile să fie oameni foarte competenţi şi cu experienţă“, a precizat Horia Grama făcând referire la oamenii numiţi de PSD.

„Vrem linişte în acest judeţ!”

În ceea ce priveşte PD-L Covasna, conducerea organizaţiei a schimbat sau a propus schimbarea la conducerea a 12 dintre cele 18 de instituţii aflate în discuţie.

Schimbările PD-L îi aduc pe funcţii de conducători pe Liliana Popica la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS), Viorel Sălăgean la Casa Judeţeană de Pensii, Valentin Ionaşcu la Agenţia de Plăţi în Agricultură, Dan Damian la Direcţia Judeţeană Agricolă şi Dorel Lungu la AJOFM. Inclusiv preşedintele PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, a participat la concursul pentru conducerea Oficiu lui Judeţean de Plăţi în Agricultură. Printre conducătorii de deconcentrate pe care PD-L a ales să-i păstreze în funcţii se numără Siko Barabas la Direcţia Sanitar-Veterinară Covasna, Felician Ursache la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Puskas Zoltan la Inspectoratul pentru Concurenţă. Potrivit lui Gheorghe Baciu, PD-L mai are de definitivat conducerile pentru Direcţia Judeţeană de Tineret, Administraţia Finanţelor Publice Covasna şi Garda de Mediu. Făcând trimitere la lista deconcentratelor revenite PD-L, Gheorghe Baciu a arătat că protestele de susţinere a etnicilor maghiari în funcţiile de conducere ale instituţiilor din Covasna nu sunt corecte. Baciu a subliniat că UDMR trebuie să accepte toate cele ce decurg din faptul că nu se mai află la guvernare, inclusiv faptul că se realizează schimbări.

Astfel, acesta a arătat că PD-L nu a considerat necesară schimbarea din funcţie a inspectorului şcolar general al judeţului Covasna, Keresztely Irma, chiar dacă aceasta a fost susţinută pe post de către UDMR.

„Noi nu am făcut discriminări în judeţul Covasna şi vrem linişte în acest judeţ. Astfel se explică menţinerea doamnei Keresztely, căreia nu avem ce-i reproşa ca profesionist, deoarece ştie foarte bine ce face la Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna“, a mai explicat Gheorghe Baciu.

Ana Sidon, Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
zuzu, 18 mai 2009
PD-L -ul defileaza cu o penalista in frunte la Prestatii Sociale !! Chiar daca este urmarita penal pentru abuz in serviciu !! ??? Constatarea este ca : PD-L- ul Covasna nu are oameni mai ,, curati citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.