POLITICA 24 august 2012

Liberalul Marius Obreja organizează videoconferinţe cu ziariştii

de Agerpres | 542 vizualizări

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja a lansat ideea videoconferinţelor cu ziarişti, el explicând, joi, la prima întâlnire de acest fel, că doreşte să continue întâlnirile săptămânale cu presa iniţiate în urmă cu câţiva ani, dar pentru că noua sa funcţie, cea de preşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), nu-i permite să plece în timpul săptămânii din Capitală a recurs la această metodă modernă de comunicare.

„Ne putem auzi şi vedea, puteţi înregistra discuţiile. Eu cred că este o metodă potrivită pentru a putea păstra legătura şi, dacă sunteţi de acord, ne putem întâlni săptămânal în videoconferinţă în cazul în care nu ne vedem personal la Sfântu Gheorghe”, le-a spus Marius Obreja ziariştilor.

La videoconferinţa de joi, Obreja s-a referit la recenta vizită în judeţul Covasna a preşedintelui Traian Băsescu şi la mitingul ce va fi organizat pe 1 septembrie a.c. la Sfântu Gheorghe de bisericile şi partidele maghiare pentru sprijinirea Colegiului „Szekely Miko”.

Obreja a apreciat că Băsescu vine la Covasna pentru că este o zonă cu oameni „aşezaţi, temperaţi şi civilizaţi”, dar şi „unul dintre puţinele locuri din ţară în care se mai poate plimba relaxat”. Legat de mitingul de protest, Obreja a susţinut că politicienii maghiari „manipulează” comunitatea pe care o reprezintă şi se folosesc de cazul „Miko” în scop electoral în perspectiva alegerilor parlamentare.

Referindu-se la perspectiva colaborării dintre PNL şi UDMR, acesta a menţionat că „uşile nu sunt închise”, dar că liderii Uniunii au ratat un moment important de a face un pas de apropiere cu ocazia referendumului pentru demiterea preşedintelui statului, când „au jucat la două capete”, îndemnând membrii comunităţii maghiare să voteze aşa cum le dictează conştiinţa.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.