POLITICA 1 decembrie 2020

Jănel Leaua – ”Sper ca oamenii să voteze în cunoștință de cauză” (P)

de Covasna Media | 1869 vizualizări

Jănel Leaua este candidatul Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare din 6 decembrie, ocupând prima poziție în lista pentru Senat. Implicarea sa în viața comunității, intențiile sale și obiectivele pe care și le-a asumat în cariera politică sunt subiectul acestui interviu.

O.C.: Ce le puteți spune celor care doresc să vă cunoască mai bine?

J.L.: Sunt născut în anul 1968, pe 6 decembrie, în județul Buzău. Am ajuns în județul Covasna în anul 1992, cu gândul că voi sta 6 luni și mă voi muta înapoi în Buzău, dar iată că îmi trăiesc viața aici, m-am atașat de oameni și de locuri. De aproape 30 de ani, Covasna reprezintă pentru mine tot ce înseamnă acasă, cu familie, prieteni și viața în mijlocul comunității. Locuiesc în comuna Sâncraiu, din satul Ilieni. Sunt căsătorit și am trei copii. 

 

O.C.: Care sunt motivele pentru care ați ales să vă implicați în politică ?

J.L.: Cred că principalul motiv pentru această alegere este că îmi iubesc țara și oamenii ei. Am simțit întotdeauna că nu pot să stau pasiv, ci că trebuie să fac ceva pentru semenii mei. O vreme am avut asta ca parte din ”fișa postului”, în activitatea profesională, întrucât am fost ofițer în Ministerul Administrației și Internelor. Ulterior, am încercat să contribui la binele comun prin activitatea în două organizații non-guvernamentale, cărora le-am dedicat timp și energie. E vorba despre Organizația de Tineret ”Open Minds” și despre Asociația ,,Iustin" pentru sprijinul copiilor cu diabet. De câțiva ani lucrez în mediul privat, iar activismul, dorința de a face lucruri și de a mă implica în viața comunității m-au adus aproape de politică.

 

O.C.: De ce ați ales liberalismul și politica liberală și de ce credeți că aceasta e soluția pentru viitorul României?

J.L.: În primul rând, activând în mediul privat în ultimii ani, m-am apropiat foarte mult de ideile liberale și de o serie de oameni în care cred și cu care rezonez. Politica presupune muncă de echipă, e foarte greu să faci ceva individual. Din acest motiv cred că am ales acest drum și pentru că sunt încrezător că actuala echipă din Partidul Liberal, e una cu care sunt compatibil, cu care împărtășesc valori comune și cu care cred că pot face lucruri bune. În egală măsură, de câțiva ani buni sunt la curent cu planurile și obiectivele PNL pentru România. Cred că actualul program de dezvoltare a țării, prezentat de PNL, este singurul program politic viabil, coerent și util pentru dezvoltarea României existent la acest moment în politica românească.

O.C.: Ce obiective aveți, în perspectiva unui mandat de senator?

J.L.: Îmi doresc mult să fiu o punte de legătură între mediul privat și legislativ, să susțin cauzele și ideile antreprenorilor și ale firmelor private, cu precădere cele mici și mijlocii. Cred că am deschidere și înțelegere și privind mediul ”non-profit”, aflat în plină dezvoltare, care încă are nevoie de foarte multă susținere și de o legislație favorabilă. Totodată, evident, vreau ca împreună cu colegii mei și cu conducerea PNL Covasna, să fim pentru localitățile și instituțiile deconcentrate din Covasna, un partener cum n-au mai avut. 

 

O.C.: Care credeți că sunt lucrurile care ar putea să vă marcheze viitorul mandat de senator, în cazul unui succes?

J.L.: În primul rând, deschiderea mea la dialog. Sunt foarte dornic să înțeleg nevoile comunității, să discut cu oamenii, apoi să caut soluții pentru rezolvarea lor. În același timp, cred că pot fi un parlamentar activ, prezent, iar nu formal și că îmi pot folosi cunoștințele și energia pentru o serie de proiecte legislative în care să mă implic și pentru care să lupt. Vreau să cred că voi avea un mandat cu efecte concrete și că voi putea pune umărul la dezvoltarea acestei țări și a acestui județ.

 

O.C.: Aveți un mesaj de adresat covăsnenilor înaintea alegerilor din 6 decembrie?

J.L.: Pe 6 decembrie eu îmi sărbătoresc ziua de naștere. Îmi doresc, însă, cu ocazia asta, să sărbătoresc nu aniversarea mea personală, ci spiritul civic al covăsnenilor. Sper ca oamenii să înțeleagă cât de importante sunt alegerile din 6 decembrie și să voteze. În același timp, sper ca ei să înțeleagă, mai ales după lecția dură pe care partidele românești au primit-o la alegerile locale, că nu trebuie să risipim voturile. E important ca acestea să meargă către partidele cu șanse reale de a face pragul electoral și de a ajunge în parlament. Sper ca oamenii să voteze în cunoștință de cauză. E momentul unor opțiuni pragmatice, pentru binele județului, mai presus de simpatii sau mici interese personale.

 

Comandat de Partidul Național Liberal Covasna, realizat de SC Comparty SRL, AEP 11200025

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.