POLITICA 19 octombrie 2009

Horia Grama, lobby pentru tehnocratul Codrin Munteanu

de Covasna Media | 650 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, le „recomandă” partidelor politice româneşti să-l susţină pe prefectul Codrin Munteanu în post, având în vedere că acesta nu este un politician ci un tehnocrat care s-a dovedit un bun specialist. Potrivit liderului social-democrat, Munteanu a parcurs toate etapele pentru a ajunge prefect, de la jurist, director juridic în Prefectură, până la prefect, şi este înalt funcţionar public titular pe post, iar înlăturarea sa ar însemna o ilegalitate.

„Ştiu că nu e dorit nici de PDL, nici de UDMR, se pare că nici de PNL, prin vocea mai puţin autorizată a d-lui Mădălin Guruianu, dar cu toate acestea conform legii Codrin Munteanu a fost titularizat pe post şi ca înalt funcţionar public încă din timpul Guvernului Tăriceanu, datorită faptului că a reuşit să ia concursul, în ciuda piedicilor puse în special de UDMR, şi pentru că e bun profesionist a fost cooptat la Bucureşti (...) Le recomand partidelor politice româneşti să-l susţină în continuare, pentru un echilibru, corectitudine în administraţia locală din Covasna, lucru de care a dat dovadă că e capabil în aceste 9 luni”, a spus Grama.

Preşedintele PSD Covasna a explicat că prefectul Codrin Munteanu a venit pe post pe principiul mobilităţii şi fiind titular pe post practic Guvernul nu l-a putut schimba pentru că ar fi încălcat legea. Nici transferul nu este viabil în acest caz, întrucât potrivit legii mobilizarea nu poate avea loc de două ori în acelaşi an, iar un transfer ar însemna din nou o încălcare a legii.

Grama apreciază PD-L Covasna pentru păstrarea pesediştilor la deconcentrate

În altă ordine de idei, Horia Grama a apreciat gestul PD-L Covasna ca în ciuda măsurilor luate la vârf pe plan local să menţină oamenii propuşi de PSD la deconcentrate.

„Mă întreb în ce măsură îi vor băga în seamă cei de la vârf, apreciez totuşi acest gest, practic ei au conştientizat că oamenii numiţi acolo nu sunt nişte angajaţi politic, activişti, ci oameni specialişti fost puşi cu bună credinţă”, a spus preşedintele PSD Covasna.

În ceea ce priveşte colaborarea pe plan local dintre PSD – UDMR – PNL, deputatul covăsnean spune că deşi au existat unele divergenţe sau păreri diferite – şi care nu vor dispărea nici acum că sunt aliaţi - nu vede care e problema în a colabora pe probleme concrete, de dezvoltare a judeţului.

„Nu spun că n-am avut conflicte sau divergenţe sau păreri diferite şi pe care le vom avea chiar dacă vom fi aliaţi în Guvern. Atâta timp cât sunt probleme pe care avem alte viziuni şi păreri nu e obligatoriu toată lumea să fie în consens şi să nu mai avem opinii. E clar sunt unele chestii în care avem ţeluri comune şi am colaborat, şi cu Antal, cu Tamas, cu UDMR, când a fost vorba de chestiuni ce privesc dezvoltarea judeţului şi de orice fel de proiecte am avut discuţii şi ne-am înţeles, nu pot să spun că suntem în momentul de faţă cu Antal sau UDMR într-un război”, a declarat Grama.

Deputatul PSD a admis că există chestiuni asupra cărora nu vor cădea niciodată de acord cu UDMR, şi anume autonomia teritorială pe criterii etnice, care atentează la integritatea statului şi încalcă Constituţia. În legătură cu prosperitatea judeţului, el spune însă că nu vede probleme în colaborare.

Grama a admis că el personal n-ar fi vrut o aliere cu UDMR la nivel central, dar trebuia creată o majoritate şi un singur membru local nu poate determina atât de mult politica la nivel naţional încât să împiedice această aliere.

„Sunt raţiuni mai importante care reclamă această raliere şi deocamdată se pare că modul de a acţiona al preşedintelui şi PD-L sunt lucruri mult mai nocive pentru România şi democraţia românească decât unele principii ale UDMR cu care nu suntem de acord”, a conchis acesta.

Cât despre colaborarea locală cu PNL, preşedintele organizaţiei locale a PSD spune că „Mădălin Guruianu nu înseamnă PNL în judeţul Covasna”, ci el e şeful organizaţiei municipale, iar liberalii au alt preşedinte, cu care n-a avut conflicte. „Sigur am interlocutor şi la PNL, că nu mă obligă nimeni să stau de vorbă cu dl Mădălin Guruianu”, a spus Grama despre „colegul” lui de dispute.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Costel Holospin, 22 octombrie 2009
Eu nu contest profesionalismul domnului Codrin Munteanu dar faptul ca a fost numit, politic, in aceasta functie, domnia sa a stiut ca tot politic va pleca.Domnul Horia Grama trebuie sa stie: Madalin citeste integral
Cititor, 20 octombrie 2009
Nu doresc sa apreciez recomandarile dlui Grama privitoare la recomandarile unor partide. Dar, cred si sustin ca dl. Munteanu este un JURIST adevarat.
mihai2, 20 octombrie 2009
Codrin Munteanu oare stie ce insemna echidistant? Mie personal nu mi se pare. Camt atit este echidistatnt ca Horia Grama liderul sau spiritual. :))
Ariel, 19 octombrie 2009
Profesionistii n-au nevoie de protectia politicienilor.
uncknoun, 19 octombrie 2009
Excelent dl. Grama!!!!
gigi, 19 octombrie 2009
Horia Grama un comunist care nu se va schimba niciodata. Sper sa dispara cat mai curand din viata politica si sa lase generatia mai tanara sa faca politica.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.