POLITICA 4 martie 2010

Horia Grama îl acuză pe prefect că îşi încalcă atribuţiile de serviciu

de Covasna Media | 558 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, l-a acuzat pe prefectul judeţului, Gyorgy Ervin, că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu când a cerut „în mod abuziv“ o anchetă la Primăria Barcani, deoarece licenii au plătit pentru a beneficia de transport cu microbuzul şcolar.

„Mi se pare abuziv actul prefectului Gyorgy Ervin de a declanşa nu ştiu ce fel de cercetare la Primăria Barcani privind folosirea unor microbuze, care au o rută extinsă cu un kilometru pentru a-i ajuta şi pe elevii de la liceu să ajungă la şcoală. În primul rând mi se pare absolut abuziv acest act şi practic încalcă autonomia locală când prefectul îşi permite să intervină, fără să aibă niciun fel de mijloace şi atribuţii în acest sens, în a desfăşura anchete", a afirmat deputatul Grama.

Potrivit acestuia, prefectul are obligaţia şi atribuţia de a verifica legalitatea actelor emise de autorităţile locale şi nu are niciun fel de atribuţii de a face anchete şi de a verifica oportunitatea unor chestiuni.

Grama a precizat că, în opinia sa, este atribuţia Curţii de Conturi să verifice în ce mod au fost gestionate bunurile primăriei. El a spus că, dacă are „aşa mari probleme privind legalitatea folosirii acestor mijloace“, prefectul Gyorgy ar fi trebuit să observe că „la fiecare întâlnire mai importantă a UDMR toţi reprezentanţii din teritoriu vin cu aceste microbuze şcolare“ la sediul UDMR Covasna din Sfântu Gheorghe.

„Această chestiune este foarte vizibilă, nu numai de la sediul PSD, ci şi de la sediul Prefecturii. Domnul prefect nu a observat că în campania electorală au fost folosite aceste microbuze pentru a duce oameni la secţiile de vot de către primarii UDMR. Domnul prefect ar trebui să se ocupe de atribuţiile lui pe care nu şi-a îndeplinit în primul mandat de prefect şi să termine cu astfel de atacuri care sfidează autonomia locală“, a afirmat Grama.

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a aflat de la jurnalişti că în comuna Barcani, potrivit unei decizii a autorităţilor locale, elevii au fost nevoiţi să plătească pentru a fi transportaţi la şcoală cu microbuzul şcolar, oferit comunei de Ministerul Educaţiei pe baza programului guvernamental.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că, potrivit prevederilor legale, transportul şcolar este gratuit, adăugând că a discutat cu conducerea comunei, după care a fost sistată plata transportului.

Potrivit sursei citate, primarul comunei Barcani susţine că doar liceenii au fost nevoiţi să plătească pentru a fi transportaţi în oraşul Întorsura Buzăului.

Gyorgy Ervin a subliniat că primarul i-ar fi spus că a anunţat de mai multe ori conducerea liceului din Întorsura Buzăului să asigure transportul copiilor din Barcani la şcoală, dar nu a făcut-o.

Prefectul a afirmat că în zilele următoare va trimite la Barcani o echipă a Prefecturii pentru a face o investigaţie la faţa locului şi pentru a găsi o soluţie pentru liceenii care învaţă la Întorsura Buzăului.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
secuiul, 5 martie 2010
In legatura cu "autobuzele de campanie" chiar ca era cazul ca cineva sa-si ridice glasul, dar poate ca nu Grama era persoana ravnita. No, stop monopol udemerai, puneti frane pe masinii...
hu, 5 martie 2010
Grama vorbeste de abuzi serviciu, cind iel in OR:Sfinu-Gheorghe, parca nare lege:inseleciune,furt,smecheri,beti si codus sub influenta alcoolice si inca cate nu mai face,eu as lega vro citeva ani citeste integral
Janos Iuhas, 5 martie 2010
Legal e clar ca si-a depasit prerogative prefectul, altele nu vede, numai ce-i place.
gigi, 5 martie 2010
Tocmai Grama vorbeste de comportament abuziv ?????
Vali, 5 martie 2010
Si domnul Grama se remarca... the show must go on!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.