POLITICA 30 octombrie 2008

Horia Grama critică declaraţiile preşedintelui Ungariei

de Covasna Media | 609 vizualizări

PSD îşi lansează vineri candidaţii în cursa pentru alegerile parlamentare

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, a abordat subiectul vizitei preşedintelui Ungariei din perspectiva calităţii declarat neoficiale pe care a susţinut-o staful prezidenţial maghiar. Liderul social democrat a susţinut că vizita lui Sólyom László a avut un pronunţat caracter oficial şi politic. „S-a întâlnit cu preşedintele României, s-a întâlnit cu şefi de partide, s-a întâlnit cu oficialităţi administrative locale, nu văd în ce fel nu a fost oficială această vizită“, a spus Grama. Liderul PSD Covasna a mai arătat că preşedintele Ungariei, fie şi în vizită neoficială, nu ar fi trebuit să facă afirmaţii care contravin Constituţiei ţării în care se află. „Adică şi instituţia Prefecturii şi UDMR au declarat că organizarea referendumului autonomist nu este legală, dar preşedintele Ungariei spune că susţine această iniţiativă. Dacă ar fi declarat în Ungaria că susţine ...

PSD îşi lansează vineri candidaţii în cursa pentru alegerile parlamentare

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, a abordat subiectul vizitei preşedintelui Ungariei din perspectiva calităţii declarat neoficiale pe care a susţinut-o staful prezidenţial maghiar. Liderul social democrat a susţinut că vizita lui Sólyom László a avut un pronunţat caracter oficial şi politic. „S-a întâlnit cu preşedintele României, s-a întâlnit cu şefi de partide, s-a întâlnit cu oficialităţi administrative locale, nu văd în ce fel nu a fost oficială această vizită“, a spus Grama. Liderul PSD Covasna a mai arătat că preşedintele Ungariei, fie şi în vizită neoficială, nu ar fi trebuit să facă afirmaţii care contravin Constituţiei ţării în care se află. „Adică şi instituţia Prefecturii şi UDMR au declarat că organizarea referendumului autonomist nu este legală, dar preşedintele Ungariei spune că susţine această iniţiativă. Dacă ar fi declarat în Ungaria că susţine autonomia zonelor locuite de români, îi garantez că nu ar mai fi rămas multă vreme preşedinte al maghiarilor”, a spus Horia Grama, care a insistat că atât preşedintele Băsescu, cât şi instituţia Ministerului Afacerilor Externe ar fi trebuit să sancţioneze declaraţiile preşedintelui maghiar. Legat de acest subiect, Horia Grama i-a atribuit preşedintelui PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, întreaga responsabilitate politică în legătură cu votul pro-referendum acordat de consilierii locali PD-L de la Valea Crişului, o situaţie fără precedent în judeţ.

Bani în bătaie de joc

Liderul PSD Covasna şi-a arătat nemulţumirea şi îngrijorarea şi faţă de banii veniţi la localităţi din rezerva guvernamentală. „Aceşti bani au fost acordaţi în bătaie de joc, primăriile din Sita Buzăului, Barcani, Dobârlău au primit câteva sute de mii de lei, în condiţiile în care Primăriile au angajat lucrări de câteva milioane. Este inadmisibil ca Guvernul, care a admis aceste proiecte la finanţare, iar primarii s-au angajat de bună-credinţă şi au licitat lucrările, acum să se trezească în situaţia de a fi daţi în judecată de antrepenori”, a spus Horia Grama. Preşedintele PSD Covasna a mai spus că vineri, de la ora 18.00, la Club Cinema din Sfântu-Gheorghe va avea loc lansarea oficială a candidaţilor PSD la algerile parlamentare şi i-a invitat să participe pe toţi simpatizanţii Partidului Social-Democrat.

Bianca Stupu

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.