POLITICA 12 noiembrie 2018

Gheorghe Baciu (PMP Covasna): Nu mai trebuie să permitem ca limba română şi istoria să fie batjocorite

de Agerpres | 1106 vizualizări

Senatorul PMP de Covasna Gheorghe Baciu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că salută respingerea Codului administrativ de către Curtea Constituţională, având în vedere, printre altele, prevederile legate de folosirea limbilor minorităţilor naţionale în administraţia publică, pe care le consideră inacceptabile.

Gheorghe Baciu a afirmat că drepturile minorităţilor naţionale sunt respectate în ţara noastră, membrii acestora îşi pot folosi liber limba maternă şi nu consideră „normal” ca în România să fie introdusă a doua limbă oficială, aşa cum doresc reprezentanţii comunităţii maghiare.

Parlamentarul covăsnean a amintit, în context, că susţine proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea antiromânismului, iniţiat de deputatul PMP Marius Paşcan, care prevede pedepsirea cu închisoare a persoanelor care promovează în spaţiul public idei sau doctrine antiromâneşti, un proiect aproape identic cu cel pentru combaterea antisemitismului.

„Nu trebuie să mai permitem ca limba română să fie batjocorită, nu trebuie să mai permitem ca istoria noastră să fie luată în derâdere”, a declarat Gheorghe Baciu, arătând, printre altele, că unii lideri ai comunităţii maghiare au făcut de-a lungul timpului afirmaţii „revoltătoare”.

Acesta consideră, totodată, că reprezentanţii comunităţii maghiare ar trebui să onoreze aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României, mai ales în an Centenar, amintind că liderii UDMR Covasna nu au mai participat de ani de zile la manifestările dedicate sărbătorii naţionale.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.