POLITICA 3 iunie 2009

Fost lider sindical, caut partid

de Covasna Media | 487 vizualizări
Fostul preşedinte al Sanitas Covasna, consilierul judeţean independent Ştefan Joos, a renunţat la activitatea sindicală şi se pregăteşte de intrarea în politică

Fostul preşedinte al Sanitas Covasna, consilierul judeţean independent Ştefan Joos, a renunţat la activitatea sindicală şi a decis că este timpul pentru o nouă orientare, care nu exlude viaţa politică. După 10 ani de carieră în sindicat, Ştefan Joos a anunţat ieri că, începând de săptămâna trecută când a avut loc conferinţa CNSLR Frăţia, s-a retras definitiv din acest domeniu şi nu a

Fostul preşedinte al Sanitas Covasna, consilierul judeţean independent Ştefan Joos, a renunţat la activitatea sindicală şi se pregăteşte de intrarea în politică

Fostul preşedinte al Sanitas Covasna, consilierul judeţean independent Ştefan Joos, a renunţat la activitatea sindicală şi a decis că este timpul pentru o nouă orientare, care nu exlude viaţa politică.

După 10 ani de carieră în sindicat, Ştefan Joos a anunţat ieri că, începând de săptămâna trecută când a avut loc conferinţa CNSLR Frăţia, s-a retras definitiv din acest domeniu şi nu a mai candidat la nicio poziţie sindicală, renunţând şi la rolul său de copreşedinte al Forului de Cooperare Intersindicală din judeţul Covasna.

„Cariera mea sindicală ia sfârşit după 10 ani, consider că au fost nişte ani frumoşi, buni, m-am format ca individ şi ca lider de opinie pe zona mea, alături de echipa cu care am lucrat (...) E timpul pentru o nouă orientare, am atins ce puteam să ating în Covasna”, a spus Joos.

Acesta a motivat retragerea sa şi prin modul în care a pierdut toamna trecută alegerile pentru conducerea Sanitas Covasna, la vremea respectivă spunând că a fost „înjunghiat pe la spate”, fapt care l-a determinat să se gândească la ce va face în continuare.

„Unii s-au chinuit mult să îmi murdărească numele, dar rezultatele contează. E mai uşor să naşti un copil decât să învii un mort. A sosit timpul pentru o nouă orientare”, a mai precizat Ştefan Joos.

În acest context, el s-a arătat deschis unei cariere politice, şi fără a indica vreun partid sau altul a spus că aşteaptă oferte din partea liderilor politici. Ştefan Joos a afirmat că nu exclude niciun angajament politic şi a amintit că mişcarea sindicală este în esenţă socialdemocrată, iar prin faptul că este patronul unei firme s-a menţinut şi în zona liberală. El nu a negat că a primit oferte din partea politicienilor, dar deocamdată spune că nu s-a concretizat nimic.

În Consiliul Judeţean, Joos rămâne independent până la proba contrarie. El a fost ales în urmă cu un an ca independent, dar după această perioadă nu crede că a devenit mai optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului din punct de vedere economic.

„Aş fi vrut să văd altă abordare, care pune accent pe dezvoltare. Suntem campioni la întocmit acte, proiecte a căror finalitate nu e foarte palpabilă în momentul de faţă. Sper să mă înşel”, a mai precizat Ştefan Joos.

În opinia acestuia, dacă s-ar urmări mai mult interesele judeţului şi mai puţin cele dictate de un partid, situaţia ar fi alta, însă în prezent se poate spune că există o luptă politică în cadrul CJ, mai mult sau mai puţin evidentă, în funcţie de moment şi situaţie. „Partea de administraţie trebuie depolitizată total după părerea mea”, a mai spus acesta.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.