POLITICA 15 mai 2011

Emil Boc a câştigat un nou mandat la preşedinţia PDL

de Covasna Media | 782 vizualizări
Preşedintele PDL, Emil Boc, a câştigat sâmbătă un nou mandat la şefia partidului, la finalul primei zile a Convenţiei Naţionale a democrat-liberalilor. Liderul PDL Emil Boc a declarat că simte o mare responsabilitate faţă de colegii de partid şi faţă de români, adăugând că nu este vremea de şampanie. "Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Simt o mare onoare şi o imensă responsabilitate pe care prin votul dumneavoastră

Preşedintele PDL, Emil Boc, a câştigat sâmbătă un nou mandat la şefia partidului, la finalul primei zile a Convenţiei Naţionale a democrat-liberalilor.

Liderul PDL Emil Boc a declarat că simte o mare responsabilitate faţă de colegii de partid şi faţă de români, adăugând că nu este vremea de şampanie.

"Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Simt o mare onoare şi o imensă responsabilitate pe care prin votul dumneavoastră în această seară mi-aţi acordat-o mie. Sunt convins că nici eu şi nici echipa pe care o veţi desemna mâine (duminciă, n.r.) nu vă va dezamăgi. Simt o mare responsabiltate şi în raport cu românii, să resimtă în perioada următoare prosperitatea din buzunarele lor. Simt o mare responsabilitate faţă de dumneavoastră stimaţi colegi. (...) Este o victorie a PDL, nu este vreme de şampanie. Toţi împreună pentru România", a declarat Emil Boc.

Delegaţii prezenţi la Convenţia Naţională a Partidului Democrat Liberal au votat pentru alegerea viitorului preşedinte al formaţiunii, între Theodor Paleologu, Emil Boc şi Vasile Blaga.

Voturile exprimate au fost de 1.411, valabil exprimate - 1.391, voturi nule 20. Theodor Paleologu a fost votat de 24 dintre delegaţi, Emil Boc de 868 de delegaţi şi Vasile Blaga de 499 de delegaţi PDL.

Convenţia PDL a început cu discursul preşedintelui Traian Băsescu, care le-a cerut democrat liberalilor să continue procesul de reformă a statului, iar după numărarea voturilor partidul să rămână unit.

Înainte de prezentarea moţiunilor celor trei candidaţi la şefia partidului, preşedintele PDL Emil Boc şi-a prezentat raportul de activitate, iar delegaţii au votat modificări la statutul acestei formaţiuni.

Candidatul Theodor Paleologu a fost primul care şi-a prezentat moţiunea 'Privind spre viitor', pledând pentru o identitate clară de dreapta a partidului.

A urmat apoi liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, care s-a pronunţat pentru continuarea reformelor instituţionale şi a celor din cadrul partidului, prezentând elemente cheie din moţiunea sa 'România dreaptă. România puternică'.

Cel de-al treilea candidat, Vasile Blaga, venit să-şi susţină moţiunea 'O Românie dreaptă. O Românie europeană', a declarat că este nevoie de o schimbare la vârful PDL, deoarece partidul nu mai funcţionează şi în cadrul lui nu se mai face politică.

La tribuna Convenţiei s-au prezentat rând pe rând susţinători ai celor trei candidaţi, într-o atmosferă similară uneori celei de pe stadion, în care galeriile se întrec între ele în urale, folosind fiecare arsenalul pe care-l are, unii tricouri şi pancarde, alţii doar puterea vocii.

De altfel, Theodor Paleologu a făcut o remarcă cu privire la atmosfera de meci de la Convenţie, declarând: "M-am simţit ca la un meci de fotbal. Un meci între Steaua şi Dinamo. În acest meci fotbalistic, eu sunt echipa care vine din urmă, Gaz Metan Mediaş sau Oţelul Galaţi".

 

Scripcaru şi Udrea, cei mai votaţi vicepreşedinţi

Noii vicepreşedinţi ai PDL sunt George Scripcaru, Elena Udrea, Mircea Hava, Traian Igaş, Anca Boagiu, Dorin Florea, Sever Voinescu, Monica Macovei, Mihai Stănişoara, Theodor Paleologu, Romeo Raicu, Mihaela Popa, Gheorghe Ştefan, Florin Popescu şi Victor Tarhon.

Cele mai multe voturi au fost obţinute de Elena Udrea şi George Scripcaru, care au obţinut câte 1102 voturi.

“Consider că delegaţia mică dar compactă a judeţului Covasna şi-a făcut datoria, oamenii susţinuţi de noi fiind şi cei care au câştigat indiscutabil alegerile în interiorul partidului. Ne bucurăm desigur că George Scripcaru a fost votat de un număr aşa de mare de colegi, deomonstrând astfel că n-am greşit atunci când l-am ales “protectorul” organizaţiei Covasna. Această nouă structură a Biroului Permanent Naţional demonstrează că partidul mai are resurse în oameni tineri şi eficienţi, chiar dacă grei ai PDL au decis să treacă în linia a doua. Totodată ne bucurăm că am pus umărul la alegerea ca vicepreşedinte a lui Theodor Paleologu, respecându-ne astfel promisiunea pe care i-am făcut-o acum câteva săptămâni când a fost la Sfântu-Gheorghe”, ne-a declarat preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 20

Adaugă comentariu
COLDUSU, 18 mai 2011
HA HA HA !MA BUCUR .NO COMMENT TOVAB.
Marian, 18 mai 2011
@COLDUSU: mai desteptaciune,nu sunt prost si nici nu fumez.Iti doresc o iarna pedelista,fara mancare si caldura,invatatule.
COLDUSU, 18 mai 2011
MAI MARIENE,TU ORI ESTI PROST ORI N-AI TIGARI!
Marian, 17 mai 2011
auzi mai papagalule portocaliu Miko,stii ce nu-mi comvine in unele articole de pe paginile astea?daca cumva nu ai urmarit la realitatea tv emisiunile dupa ora 18,iti pot da dvduri inregistrate,sa te citeste integral
Marian, 17 mai 2011
scuza-ma stimate Miko,am vrut sa scriu RETARDATI.
Marian, 17 mai 2011
Vezi Vasilica ce oameni retaedati avem(Miko)indivizi care in momentul in care nu o sa-si mai ia lovelele de bugetaras,o sa se arunce de la et.10,pentru ca oricat de lingai portocalii au dracu stie de citeste integral
VASILE, 17 mai 2011
Astia ne fura pe fata si mai vor sa introduca voturi prin corespodenta ca sa poata fura voturile cetatenilor. Unde am ajuns domnilor incotro merge tara asta?
Marian, 17 mai 2011
Auzi mai Miko,iao mai incet ca nebun esti tu,cu privatul nu am nimic pentru ca si eu sunt privat.Ce am cu politicianul,cu functionarul public si cu partidul de guvernamant?Iti spun desteptule:au luat citeste integral
Miko, 17 mai 2011
Observ ca Marian,are o problema psihica,apare la toate articolele unde manifesta ura si lipsa de discernamant.De fapt e singurul forumist cu preocuparii manifestate,de acest gen.De ce? Nu e bun citeste integral
LESUCA DIN HETEA, 16 mai 2011
PD L MEU???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.