POLITICA 29 martie 2009

Dialogul cu românii ar trebui să înceapă de aici

de Covasna Media | 848 vizualizări

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, apreciază drept nesinceră şi strict de imagine iniţiativa reprezentanţilor administraţiei locale din Covasna şi Harghita de a se întâlni în cadrul vizitei lor din Ungaria şi cu reprezentanţii românilor din ţara vecină. „Este nesinceră (iniţiativa, n.r.) şi strict de imagine, pentru că liderii de aici nu prea discută cu românii de aici, de ce se duc să discute cu românii din Ungaria?

Ar fi cazul să creeze un dialog statutar pe plan local cu organizaţiile şi cu societatea civilă românească, ca să afle problemele românilor de aici, care ar trebui să-i intereseze în primul rând.

Sigur că sunt importante şi cele ale românilor de acolo, dar noi sperăm că în urma discuţiilor cu cei de acolo să nu cumva să îşi fixeze vreun obiectiv să-i aducă pe românii de aici în situaţia celor de acolo, în sensul drepturilor pe care le au cei din Ungaria, în comparaţie cu situaţia celor de aici, din Covasna şi Harghita, care oricum nu este pe roze când este vorba despre exercitarea unor drepturi”, a declarat preşedintele PSD Covasna, Horia Grama.

În opinia sa, liderii administraţiei care se deplasează joi în Ungaria ar trebui mai întâi să înceapă cu românii de aici un dialog sincer şi real dacă chiar îi interesează problemele lor şi poate după aceea să meargă în Ungaria la colegii lor de acolo şi să le solicite ca românilor din Ungaria să le fie acordate măcar drepturile pe care le au ei aici, respectiv pe care le au maghiarii în România.

Mai mulţi primari de oraşe şi municipii din Covasna şi Harghita, împreună cu preşedinţii Consiliilor Judeţene din cele două judeţe, se vor deplasa joi în Ungaria, la invitaţia preşedintelui Solyom Laszlo.

În acest context, primarul din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a anunţat că intenţionează să se întâlnească şi cu reprezentanţii românilor din Ungaria.

„Vrem să discutăm cu ei şi să vedem cum sunt relaţiile dintre români şi maghiari în Ungaria, care sunt drepturile pe care le au românii acolo, cum se simt ei, cât de mândri sunt că sunt cetăţeni maghiari şi aşa mai departe”, a explicat Antal Arpad.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
reluc, 30 martie 2009
ei vor sa se intalneasca cu romani din ungaria fiinca ungurii din ungaria nu-i tin de vorba , presedintele iara ii scarpina putin sub barba.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.