POLITICA 15 martie 2009

Deputatul Horia Grama propune sancţionarea demnitarilor care încalcă jurământul

de Covasna Media | 579 vizualizări

Deputatul PSD Horia Grama va propune în Parlament constituirea unei comisii sau a unui for care să urmărească activitatea şi integritatea demnitarilor de la nivel local şi central, în ceea ce priveşte respectarea jurământului de credinţă.

„Pregătesc o declaraţie politică şi poate o iniţiativă legislativă privind aceste demersuri ale UDMR pentru obţinerea autonomiei pe criterii etnice, împotriva dispoziţiilor Constituţiei şi împotriva voinţei românilor (...) În declaraţie propun constituirea unei comisii, a unui for, care să urmărească activitatea şi integritatea demnitarilor de la nivel local şi central care depun un jurământ prin care jură credinţă Patriei, să respecte legile şi caracterul naţional, unitar şi indivizibil al statului român”, a declarat Horia Grama.

Deputatul PSD a precizat că forul a cărei înfiinţare o propune ar trebui să analizeze şi să sancţioneze demnitarii pentru încălcarea jurământului, iar sancţiunile să meargă până la încetarea mandatului demnitarului respectiv.

În altă ordine de idei, Grama a mai spus că a constatat la nivel local o anumită duplicitate, un discurs dublu al autorităţilor locale din Covasna, pe de o parte în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu şi autorităţile centrale, şi pe de alta privind acţiunile şi declaraţiile locale privind chestiunea autonomiei.

„Nu-mi dau seama cum n-au realizat (politicienii maghiari, n.r.) că rămânerea în urmă se datorează acestei politici autonomiste şi se persiată în continuare pe linia administraţiei locale cu această politică a paşilor mărunţi şi cu acelaşi discurs privind autonomia. Îi avertizez că acest discurs şi comportament duplicitar nu ţine”, a mai declarat preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 16 martie 2009
Aoleu, Horica, dar chiar ca traiesti in alte timpuri! Ce va fi comisia? "Militzia Parlamentului" cumva?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.