POLITICA 13 martie 2009

Csinta Samu nu mai candidează

de Covasna Media | 757 vizualizări
El va propune sâmbătă organizarea de alegeri peste o jumătate de an, în cadrul unui Congres extraordinar, unde este dispus să îşi depună candidatura

Preşedintele executiv al PCM Covasna, Csinta Samuel, a decis să nu candideze la conducerea naţională a partidului, aşa cum i s-a solicitat marţi într-o scrisoare deschisă, şi va propune sâmbătă la Congresul PCM ca alegerile pentru preşedinţie şi preşedinte să aibă loc cu ocazia unui Congres extraordinar, care să fie organizat peste o jumătate de

El va propune sâmbătă organizarea de alegeri peste o jumătate de an, în cadrul unui Congres extraordinar, unde este dispus să îşi depună candidatura

Preşedintele executiv al PCM Covasna, Csinta Samuel, a decis să nu candideze la conducerea naţională a partidului, aşa cum i s-a solicitat marţi într-o scrisoare deschisă, şi va propune sâmbătă la Congresul PCM ca alegerile pentru preşedinţie şi preşedinte să aibă loc cu ocazia unui Congres extraordinar, care să fie organizat peste o jumătate de an şi la care va candida şi el. „Am să propun Adunării Generale luarea unei hotărâri ca în decurs de jumătate de an să ţină un nou Congres, cu ordine de zi separată, a alegerii conducerii PCM“, a declarat Csinta.

El a explicat că simte o tensiune foarte mare în sânul partidului, „aproape de explozie“, şi consideră că în momentul de faţă o alegere care să fie făcută ori printr-o teroare ori să fie făcută după iniţiativa preşedintelui ar strica şi mai mult şi integritatea şi imaginea partidului.

„Nu vreau să mă retrag şi dacă aceste propuneri ale mele trec la Congresul de sâmbătă, atunci am să candidez peste 6 luni. Consider că această alegere trebuie pregătită temeinic, ca membrii să poată alege după nişte criterii serioase, nu iraţionale, ca furia, ura sau aşa ceva“, a mai afirmat Csinta. Preşedintele executiv al PCM Covasna spune că dacă preşedintele PCM, Szasz Jeno, vrea să înţeleagă şi înţelege mesajul lui, atunci nu va candida nici el, ci sâmbătă vor alege un prezidiu interimar, cu sarcina să pregătească un Congres extraordinar care să aibă loc peste o jumătate de an.

„Sper să ia ca atare această propunere şi să dea dovadă de înţelepciune”, a spus Csinta.

Nu există susţinere unitară

Unul dintre principalele motive pentru care Csinta Samu a ales să nu candideze ţine şi de faptul că nu are susţinerea tuturor membrilor PCM din organizaţia locală, mai exact din cea municipală Sfântu-Gheorghe. Csinta Samu spune că, deşi în urmă cu câteva zile prezidiul organizaţiei PCM Sfântu-Gheorghe a stabilit că îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al partidului, preşedintele organizaţiei, Balint Jozsef, şi-a exprimat poziţia potrivit căreia nu îl acceptă şi nu îl susţine.

„Sprijinul organizaţiei mamă este primordial, acesta lipseşte sau este ambiguu, fragmentat, şi astfel nu mă simt legitimat într-un sens care să mă facă să mă simt bine şi responsabil faţă de o hotărâre de acest calibru (de a candida la preşedinţia partidului, n.r.)”, a mai declarat Csinta Samuel.

În cursul zilei de marţi, mai mulţi membri PCM din Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Mureş, Covasna sau Harghita au semnat o scrisoare deschisă prin care îi solicitau preşedintelui executiv al PCM Covasna, Csinta Samuel, să candideze sâmbătă la conducerea naţională a partidului. Lista de susţinere a fost semnată şi de vicepreşedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan.

Potrivit lui Csinta, foarte important pentru el era sprijinul organizaţiei PCM din Covasna şi al colegilor săi din acest judeţ, cu care lucrează şi faţă de care şi-a manifestat stima. Marţi seara a mai apărut o altă scrisoare, din partea altor membri PCM din ţară, dar de data aceasta pentru susţinerea preşedintelui PCM, Szasz Jeno.

Ana Sidon

Teme articol: PCM Csinta Samuel
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 14 martie 2009
Csinta nu mai e redactor-sef la "Kronika" din Cluj, n-a iesit primar de Sfantul-Gheorghe, nu mai candideaza pentru presedintia nationala a PCM (decat peste o jumatate de an!), asa ca, vorba lui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.