POLITICA 29 aprilie 2009

Consilierii PCM au părăsit în semn de protest şedinţa Consiliului Judeţean Covasna

de Covasna Media | 388 vizualizări
Fracţiunea PCM din cadrul Consiliului Judeţean Covasna (CJ) a părăsit ieri şedinţa ordinară în semn de protest pentru că nu a fost consultată în ceea ce priveşte încheierea convenţiei de colaborare dintre CJ Covasna şi Primăria Sf.Gheorghe, încheiată acum o săptămână în cadrul unei şedinţe comune între cele două instituţii. Vicepreşedintele PCM Sfântu-Gheorghe, Fazakas Tibor, a afirmat în plenul şedinţei că la şedinţa comună dintre CJ şi CL Sf.Gheorghe

Fracţiunea PCM din cadrul Consiliului Judeţean Covasna (CJ) a părăsit ieri şedinţa ordinară în semn de protest pentru că nu a fost consultată în ceea ce priveşte încheierea convenţiei de colaborare dintre CJ Covasna şi Primăria Sf.Gheorghe, încheiată acum o săptămână în cadrul unei şedinţe comune între cele două instituţii. Vicepreşedintele PCM Sfântu-Gheorghe, Fazakas Tibor, a afirmat în plenul şedinţei că la şedinţa comună dintre CJ şi CL Sf.Gheorghe s-a încheiat o convenţie de colaborare între judeţ şi oraş, însă consilierii PCM nu au fost consultaţi pe această temă.

„Dacă atunci nu a contat votul nostru, acum protestăm noi”, a spus şi liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

Al doilea motiv pentru care consilierii PCM s-au supărat este că preşedintele CJ, Tamas Sandor, ar fi făcut o serie de declaraţii politice false la adresa PCM, în cadrul unei şedinţe a CL Târgu-Secuiesc recent organizată. Deşi protestul PCM era îndreptat împotriva preşedintelui CJ, Tamas Sandor, acesta nici nu se afla în sală la şedinţa de la care au plecat pecemiştii, lucrările acesteia fiind conduse de vicepreşedintele Henning Laszlo.

Preşedintele CJ Tamas Sandor a declarat că în ultima perioadă PCM a pierdut jumătate din electorat şi sunt „tare speriaţi“ să recupereze.

„Până acum nu au ajutat judeţul şi Consiliul Judeţean cu propuneri constructive, mereu au căutat să obstrucţioneze bunul mers al Consiliului”, a spus Tamas. În opinia acestuia, gestul civicilor maghiari are o componentă politică.

Ca urmare a lipsei PCM de la şedinţă, două dintre punctele prezente pe ordinea de zi au fost amânate întrucât nu se întruneau două treimi din voturi. Este vorba despre hotărârile privind aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru înfiinţarea unui centru de vizitare în Rezervaţia naturală de la Reci şi cea privind vânzarea şi cumpărarea de terenuri pentru acest scop. Cele două puncte vor fi dezbătute în cadrul unei şedinţe extraordinare în această dimineaţă de la ora 8.

Ana Sidon

Teme articol: PCM Tamas Sandor LJ
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.