POLITICA 2 martie 2010

Civicii maghiari, nemulţumiţi că UDMR i-a lăsat pe dinafară în organizarea zilei de 15 martie

de Covasna Media | 583 vizualizări
02mar2010-15_martieVicepreşedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, susţine că deşi civicii maghiari au lansat o invitaţie către UDMR din Sfântu-Gheorghe de a organiza împreună sărbătoarea maghiarilor din data de 15 martie, Uniunea a conturat singură programul, spre nemulţumirea PCM. Potrivit lui Gazda Zoltan, au aflat că UDMR a organizat singură tot programul pentru ziua de 15 martie, asta după ce PCM a lansat o invitaţie ca şi în acest an

02mar2010-15_martieVicepreşedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, susţine că deşi civicii maghiari au lansat o invitaţie către UDMR din Sfântu-Gheorghe de a organiza împreună sărbătoarea maghiarilor din data de 15 martie, Uniunea a conturat singură programul, spre nemulţumirea PCM.

Potrivit lui Gazda Zoltan, au aflat că UDMR a organizat singură tot programul pentru ziua de 15 martie, asta după ce PCM a lansat o invitaţie ca şi în acest an ambele formaţiuni să organizeze şi să nu fie politizat evenimentul.

„Suntem puşi în faţa faptului împlinit. Vom participa, pentru că e sărbătoarea maghiarilor, dar dacă va fi ceva politic, vom protesta. Normal că suntem nemulţumiţi, era o tradiţie, noi am fost iniţiatorii acestei tradiţii de a organiza împreună şi acum suntem excluşi”, a spus Gazda Zoltan.

În data de 15 martie maghiarii sărbătoresc Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, ocazie cu care au loc mai multe evenimente menite să marcheze momentul. (A.S.)

Teme articol: UDMR PCM 15 martie organizare
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 2 martie 2010
Mare pacat. Petofi si restul se invart in morminte vazand ce se intampla cu aceasta sarbatoare in zilele noastre. De ce nu poate organiza cineva apolitic? Chiar nu se poate face nimic fara ca politica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.