POLITICA 27 noiembrie 2008

Candidaţii Alianţei PSD+PC au aflat direct de la alegători care le sunt problemele şi dorinţele!

de Covasna Media | 665 vizualizări

Alianţa PSD+PC din judeţul Covasna se prezintă înaintea alegerilor locale drept cea mai bună echipă şi cea mai potrivită pentru a reprezenta interesele alegă torilor în Parlamentul României. După aproape o lună de la începerea campaniei electorale, candidaţii Alianţei PSD+PC – preşedintele social democrat Horia Grama (Colegiul nr. 4, Camera Deputaţilor), directoarea adjunctă a Colegiului Naţional Mihai Viteazul, Rădiţa Palela (Colegiul pentru deputaţi nr.1), primarul din Vâlcele, Dumitru Marinescu (Colegiul nr.2, Camera Deputaţilor), directoarea Staţiunii de Cercetare a Cartofilor, Mike Luiza (Colegiul pentru Camera Deputaţilor nr.3), primarul din Barcani, Gheorghe Marin (Cole giul senatorial nr.2) şi inginerul Cătălin Morar (colegiul senatorial nr.1) au străbătut toate localităţile din colegiile în care candidează şi au dus o campanie din uşă în uşă în care au aflat mai multe proble me ale oamenilor şi le-au prezentat programul de guvernare al PSD.

Din uşă în uşă

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, a afirmat că a reuşit să străbată aproape fiecare stradă a Colegiului din zona Întorsura Buzăului – Covasna în care candidează şi să stea de vorbă cu foarte mulţi oameni, printre concluziile sale fiind acelea că oamenii au nevoie în primul rând de stabilitate la guvernare, că pensiile şi salariile sunt foarte mici, subvenţiile pentru agricultură întârzie, iar modernizarea localităţilor rurale, dar nu numai, este primordială. Potrivit lui Horia Grama, afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu privind prăbuşirea fondului de pensii este una iresponsabilă şi un fond de pensii de stat nu se poate prăbuşi, ci poate avea eventual unele deficituri care sunt însă acoperite de bugetul de stat. „Am făcut cunoscut programul nostru de guvernare şi ce neam propus pe plan local, aceste probleme ale oamenilor regăsindu-se în programul PSD. Sper că oamenii vor şti să distingă între candidaţi şi formaţiuni politice”, a afirmat Grama. Acesta a menţionat că mesajele lor se adresează şi electoratului maghiar, iar soluţiile PSD sunt pentru toţi locuitorii judeţului şi pentru un trai în armonie. Campania s-a dus şi prin afişe electorale, chiar dacă, potrivit liderului social-democrat, multe au fost rupte şi făcute dispărute de către contracandidaţi.

Economia aşa-zisului Ţinut Secuiesc

Având în vedere specificul judeţului, problemele cu care acesta se confruntă la nivel de investitori şi economie şi în contextul unei autonomii dorită de liderii maghiari ai PCM şi UDMR, preşedintele organizaţiei PSD Covasna propune o nouă temă, şi anume economia aşazisului Ţinut Secuiesc. „Ar fi cazul să fie abandonată această chestiune cu autonomia şi să abordeze economia aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Datorită faptului că patru ani s-a bătut apa în piuă cu această aşa-zisă autonomie, s-a ajuns la lipsa atractivităţii pentru această zonă a investitorilor”, a spus Horia Grama. În opinia acestuia, tema propusă de el, de economie a aşazisului Ţinut Secuiesc, ar fi o idee salvatoare pentru UDMR şi PCM, mai ales că maghiarii au cam înţeles că acest subiect al autonomiei este depăşit şi conştientizează că aceasta nu poate fi realizată atâta timp cât România este stat naţional unitar. Cât despre iniţiativa unor lideri locali ai UDMR de modificare a Constituţiei în vederea permiterii unor tipuri de autonomie, propunerea este una nerealistă, consideră preşedintele PSD Covasna. „Care din parlamentarii români ar valida această problemă în Parlamentul României, sau un referendum pentru modificarea Constituţiei?! Este o problemă fără perspectivă şi de care văd că se agaţă cu disperare liderii formaţiunilor maghiare UDMR şi PCM”, a concluzionat Horia Grama. „În acelaşi context, aş ţine să reamintesc alegătorilor faptul că această propunere a trecut în singurul consiliu local majoritar PD-L din judeţul nostru, lucru care spune multe despre politica acestui partid care de curând a şi anunţat că nu exclude o alianţă cu UDMR pentru formarea Guvernului”a mai adăugat Grama.

Ieşiţi la vot!

Candidatul pentru Camera Deputaţilor din Colegiul Întorsura Buzăului – Covasna a făcut şi un apel către alegători, să se prezinte la vot în data de 30 noiembrie şi deşi sunt pe bună dreptate dezamăgiţi de clasa politică, să-şi exprime opţiunea electorală. „Sunt sigur că pe 30 noiembrie, deşi în mare parte sunt oarecum supăraţi pe clasa politică, şi au dreptate, pentru că foarte multe nu s-au realizat, oamenii sunt totuşi conştienţi de necesitatea formării unui nou Guvern care să gestioneze problemele. Vor ştii să discearnă între promisiuni şi capacitatea candidaţilor de a le onora. Îi invit pe toţi să participe în număr cât mai mare la vot şi să participe la restabilirea unui echilibru şi a unei stabilităţi în politica acestei ţări”, a precizat candidatul PSD pentru Camera Deputaţilor.

Teme articol: PSD alederi parlamentare
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Horia, 28 noiembrie 2008
Botond....deocamdata nu exista nicaieri in legile statului roman unitatea administrativa ”Tinutul secuiesc” asa ca Horia Grama are dreptate...razi singur si razi ca prostu...imi pare rau...
botond, 27 noiembrie 2008
...asa zisului... ne te ne :))))))))))))))))))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.