POLITICA 16 noiembrie 2023

Apel UDMR către antreprenori să direcţioneze fondurile de sponsorizare neutilizate către ONG-uri şi culte

de Agerpres | 722 vizualizări

Deputatul UDMR Covasna, Miklós Zoltán, a lansat un apel către antreprenori pentru a direcţiona, către organizaţiile nonguvernamentale şi culte, fondurile de sponsorizare deductibile neutilizate anul trecut.

Acesta a menţionat, într-o postare pe Facebook, că formularul 177 mai poate fi depus până pe 25 decembrie la ANAF.

„Îi rog pe toţi antreprenorii să transfere fondurile de sponsorizare neutilizate către ONG-uri şi biserici până la data de 25 decembrie, folosind formularul 177. Haideţi să ne unim forţele şi să aducem acasă cât mai mulţi bani de la Bucureşti, pentru a organiza cât mai multe programe comunitare. Este important de reţinut că, pentru întreprinzători, transferul fondurilor de sponsorizare neutilizate NU presupune o plată! Puteţi folosi un formular simplu pentru a redirecţiona către un ONG sau biserică o parte din impozitul pe care l-aţi plătit deja anul trecut. Acest lucru este necesar în acest an, deoarece măsurile de austeritate au făcut ca autorităţile locale să nu mai poată finanţa evenimente, aşa că această sarcină revine pentru restul anului asociaţiilor şi fundaţiilor”, a declarat Miklós Zoltán.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a distribuit postarea parlamentarului covăsnean pe pagina sa de socializare, a subliniat că sumele care nu vor fi direcţionate vor rămâne în visteria statului.

„Fondurile de sponsorizare care nu au fost utilizate în anul precedent pot fi redirecţionate către asociaţii şi fundaţii, formularul aferent 177 putând fi depus la ANAF până pe 25 decembrie. În caz contrar, sumele pe care firmele le-au plătit deja sub formă de impozite anul trecut vor rămâne în visteria statului, aproximativ două miliarde de lei pe an! Acest pas nu costă nimic pentru afaceri, trebuie doar să completaţi şi să depuneţi un formular, dar este de mare ajutor pentru asociaţii şi fundaţii să continue să organizeze programe comunitare. Să ne unim, să aducem acasă cât mai mulţi bani din Bucureşti (...) Mulţumim lui Miklos Zoltan şi UDMR pentru că ne-a oferit şansa de a face acest lucru cu un proiect de lege. Să profităm de ocazie”, a scris primarul Antal Árpád.

Sursa foto: Miklós Zoltán/Facebook

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.