POLITICA 29 octombrie 2009

Antal Arpad, oficial politician

de Covasna Media | 707 vizualizări
Primarul municipiului a fost ales aseară preşedinte al UDMR Sfântu-Gheorghe [singlepic=499,250,250,,left]Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a fost învestit aseară în funcţia de preşedinte al organizaţiei teritoriale UDMR Sfântu-Gheorghe, în prezenţa preşedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor. Evenimentul a avut loc într-o sală a Galeriilor de Artă şi în prezenţa câtorva zeci de membri UDMR Covasna.

Primarul municipiului a fost ales aseară preşedinte al UDMR Sfântu-Gheorghe

Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a fost învestit aseară în funcţia de preşedinte al organizaţiei teritoriale UDMR Sfântu-Gheorghe, în prezenţa preşedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor.

Evenimentul a avut loc într-o sală a Galeriilor de Artă şi în prezenţa câtorva zeci de membri UDMR Covasna. Antal Arpad a declarat în acest context că îşi doreşte un UDMR mai eficient, mai deschis către problemele locuitorilor şi nu în ultimul rând, fiind şi primar, îşi doreşte ca Sfântu-Gheorghe să fie mai prezent în politica din Transilvania şi din România.

„Vreau să am o deschidere foarte mare către toţi cei care din diverse motive şi-au întors spatele de la UDMR sau politică, vreau să demonstrez că se poate face politică şi la alt nivel, sunt pregătit, cred că am demonstrat, la cooperare şi cu românii şi cu cei de la PCM dacă trebuie şi sunt pregătit şi la confruntare dacă trebuie, şi cu partidele româneşti şi cu PCM. Eu sper că vom reuşi mai ales după alegeri să avem un climat politic aici în Secuime care pe de o parte să ne ducă mai aproape de ţelurile pe care le-am propus, în speţă de autonomia Ţinutului Secuiesc, dar s-o facem în aşa fel încât să comunicăm cât mai mult cu românii ca să înţeleagă că ce vrem noi nu e împtriva lor”, a declarat Antal.

Primarul a avut şi un contracandidat, Bedo Zoltan, care s-a retras însă, iar alegerea a avut loc în urma consultării tuturor structurilor Uniunii din judeţ. Noul statut al UDMR Covasna va fi discutat mâine în cadrul unei şedinţe. Există o hotărâre potrivit căreia cele două organizaţii teritoriale care existau în judeţ – UDMR Covasna Trei Scaune de Sus şi Trei Scaune de Jos se unesc şi se formează o singură organizaţie judeţeană, UDMR Covasna. În cadrul acesteia ar urma să funcţioneze 5 organizaţii scaunale – Sfântu-Gheorghe, Baraolt, Târgu-Secuiesc, Covasna şi zona Sfântu-Gheorghe.

Pentru conducerea UDMR Covasna şia anunţat până acum candidatura preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, cu care primarul Antal Arpad este asociat în mai multe afaceri. Alăturarea celor doi în context de afaceri şi politic i-a făcut nu demult pe liderii PCM din judeţ să-i compare „cu fraţii Petreuş”, dovadă că cei doi lideri sunt mai nedespărţiţi şi în administraţie şi în politică.

Senatorul Albert Almos a anunţat că nu mai doreşte să candideze pentru şefia UDMR Covasna, din considerentul că este mai bine ca liderul organizaţiei să fie mai mult în judeţ decât pe la Bucureşti, ca în cazul lui.

Ana Sidon

Teme articol: UDMR Antal Arpad Albert Almos
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
boby, 29 octombrie 2009
e normal ca javra ce latra mai tare sa devina seful haitei
titi, 29 octombrie 2009
Stimate "pita-gora",vad ca nu ai observat ca de 20 de ani cum zici s-a cuibarit la putere...,poti sa-mi spui pe cine tot votezi la fiecare alegere si ce bun au facut altii?
pita-gora, 29 octombrie 2009
Uite-asa se scrie istoria. Dupa ce timp de 20 de ani s-a cuibarit la putere ba cu unii ba cu altii vazand ca le merge si fara reformare,aceiasi baroni locali,centrali si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.