POLITICA 22 decembrie 2021

15,9 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale

de Covasna Media | 1164 vizualizări

 Județul Covasna a primit în total 15,9 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Sumele sunt destinate pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021, pentru plata unor cheltuieli curente și de capital.

Consiliul Judeţean Covasna a primit 3,5 milioane de lei, municipiul Sfântu Gheorghe 2,5 milioane de lei, municipiul Târgu Secuiesc 1,5 milioane de lei, orașul Covasna 600 mii lei, iar oraşele Întorsura Buzăului și Baraolt câte 500 mii lei pentru echilibrarea bugetelor. Dintre comune cea mai mare sumă, 450 mii lei, a primit-o Dobârlău, iar suma cea mai mică, de 46 mii lei, a ajuns la Boroșneu. La consultările preliminare am luat în considerare proiectele, investițiile derulate de către unitățile administrativ-teritoriale, deoarece aceste sume pot fi utilizate pentru finanțarea contribuțiilor proprii la diferite programe de finanțare. Prin urmare, câte 250 mii lei au fost alocate comunelor Brăduț, Brețcu, Ghelința, Ozun, Sânzieni și Zagon, celelalte comune au primit sume între 50-200 mii lei” – a punctat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021 cu suma de 1.029.189 mii lei. Unitățile administrativ teritoriale din județul Covasna au primit în total 15.890.000 lei.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.