CULTURA 4 martie 2022

Concert de muzică clasică „EGALECO – egalitate de șanse”

de Covasna Media | 999 vizualizări

Luni, 7 martie A.C., de la ora 19 la Centrul de Cultură Arcuș (Casa Bastion, Sf. Gheorghe, str. Oltului nr. 6) va avea loc concertul  de muzică clasică „EGALECO – egalitate de șanse”, dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Repertoriul concertului se compune din 2 lucrări romantice, una scrisă de compozitorul C. M. Weber, iar cealaltă de compozitoarea Lousie Farrenc. Interpreți: Filip Ignác Csaba - flaut; Monica Florescu - pian și Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel.

În program:

C. M. Weber: Trio pentru flaut, violoncel și pian în sol minor op. 63

Allegro moderato – Scherzo - Schäfers Klage - Finale

Lousie Farrenc: Trio pentru flaut, violoncel și pian op. 45

Allegro deciso, Piú moderato – Andante – Scherzo - Finale

Accesul la concert va fi stabilit în limita locurilor disponibile (HG nr. 34 din 06. 01. 2022.) și având în vedere obligativitatea respectării distanțării sociale și regulilor impuse de măsurile de protecție împotriva SARS COV- 2.

Bilet de intrare: 20 lei

Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9 - 15, informații suplimentare la tel: 0267 373 651.

Filip Ignác Csaba este fondatorul și conducătorul muzical al Formaţiei de Muzică Veche Codex, formație cu care a participat la numeroase festivaluri în țară (Festivalul Enescu din București ediția 2015, Festivalul Muzicii de Cameră în Brașov, Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc etc.) şi peste hotare (Ungaria, Franța, Italia și Spania). Ca solist a colaborat cu Orchestrele Filarmonice din Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov şi Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române din Bucureşti. Este specialist în muzica veche din Transilvania, studiază manuscrisele transilvănene needitate până în prezent. Cercetează stilistica interpretativă a renașterii și barocului muzical și este autorul mai multor articole științifice şi cărţi de specialitate. A realizat numeroase imprimări CD, TV şi Radio. Este preşedintele Asociaţiei Culturale Georgius și fondatorul și coordonatorul artistic al Orchestrei de Cameră Georgius din Sfântu Gheorghe.

În prezent este profesor universitar, director de departament și conducător de doctorat la Facultatea de Muzică, Universitatea Transilvania din Brașov. Începând cu 2008 este director artistic al Festivalului de Muzică Veche și al Universității de Vară de Muzică Veche din Miercurea-Ciuc, fondatorul și coordonatorul Orchestrei Baroce a Festivalului.

Pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev excelează în domeniul muzicii de cameră și ca soliști concertiști, cu o experiență formată de-a lungul anilor, în care au creat proiecte diverse, de la concerte de muzică de cameră și premierea de creații contemporane, până la colaborări ample cu alți artiști de renume din domeniul muzicii clasice și proiecte interdisciplinare create în colaborare cu companii de balet și teatru. În viața lor artistică, au participat la festivaluri internaționale precum Festival Philippe Herreweghe (Belgia), Festival Steinway (Belgia), Festival Fontainebleau (Franța), Festival de Wallonie (Belgia), Festival van Vlaanderen (Belgia), XXV Festival de Muzică Contemporană de la Havana (Cuba), Festival „Siglo XXI” (Mexic), Festival Internațional de Teatru din Wuzhen (China). Din 2015 soliști ai ai Filarmonicii de Stat Sibiu.

Centrul de Cultură Arcuș

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.