TURISM 19 decembrie 2018

Două locații din Covasna, în top 10 al celor mai frumoase destinații de Crăciun

de Covasna Media | 6320 vizualizări

Băile Balvanyos și Micloșoara, incluse în topul publicat de site-ul Business Magazin

Clasamentul „10 dintre cele mai frumoase destinații de Crăciun din România”, publicat pe site-ul Business Magazin, dar realizat de revista Qbebe.ro, conține și două locații din județul Covasna. Băile Balvanyos și Micloșoara sunt locațiile menționate în topul național ca fiind potrivite pentru a fi vizitate în această perioadă din an.

Balvanyos, renumit pentru izvoarele minerale și peisajele superbe

Zona Balvanyos ocupă pe locul 4 în topul destinațiilor care merită vizitate în perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit sursei citate.

Balvanyos se află în județul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc și este o stațiune renumită pentru izvoarele sale minerale, dar și pentru peisajele superbe. „Cetățile Păgânilor”, în traducere din limba maghiară, sunt situate la adăpostul munților Bodoc și dispun de instalații moderne pentru tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalații pentru mofete și de electroterapie.

Stațiunea dispune de numeroase locuri de cazare în vile, pensiuni și hoteluri, dar și de numeroase atracții turistice în împrejurimi. Ruinele cetății Balvanyos, Grota cu Alaun, Cimitirul Păsărilor și Peștera Ucigașă merită cu siguranță vizitate atunci când ajungi în zonă.

De asemenea, la 10 kilometri de Balvanyos este lacul Sfânta Ana unde trebuie să încerci săniușul pe drumul ce duce până la lac. Distracția este garantată la Sfânta Ana, iar bucatele de la Balvanyos sunt de neuitat, făcând din stațiune o destinație de luat în considerare pentru Crăciun”, punctează autorii topului.

Satul Micloșoara, cu căsuțe vechi țărănești, restaurate și mobilate în stil secuiesc

Satul Micloșoara a fost inclus pe locul 7 în topul destinațiilor potrivite pentru un Crăciun de vis cu familia.  

Satul Micloșoara din județul Covasna adăpostește pensiunea Contelui Kalnoky, cu căsuțe vechi țărănești, ce au fost restaurate și mobilate în stilul tradițional secuiesc. La aproximativ 5 minute de mers pe jos de la pensiune, se află și castelul Contelui, care și-a păstrat autenticitatea prin mobilier, tablouri și gravurile pereților.

Familia Kalnoky este una dintre familiile istorice ale Transilvaniei, originile ei datând încă din Evul Mediu. Se crede că prin secolul al 13-lea, unul din membrii familiei ar fi salvat viața regelui Ungariei în timpul unei partide de vânătoare, omorând cu o săgeată ursul care se năpustise asupra suveranului. În semn de recunoștință, monarhul i-a oferit moșia de la Micloșoara și l-a înnobilat, iar blazonul familiei poartă și acum emblema ursului străpuns de săgeată.

Dacă v-am convins să vă petreceți Crăciunul la Micloșoara, trebuie să știți că aveți toate șansele să-l întâlniți pe Prințul Charles, în drumul lui spre proprietatea sa din Valea Zăganului (Valea Zălanului – n.red.), ce se află destul de aproape de domeniul Contelui Kalnoky”, arată textul menționat.

Celelalte opt locații amintite în textul publicat pe portalul Business Magazin sunt complexul turistic Valea cu Pești din Argeș (locul 1), Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac (locul 2), Borșa (locul 3), Sâmbăta de Sus (locul 4), Valea Drăganului de lângă Cluj (locul 6), Conacul Archia de lângă Deva (locul 8), Valea Verde din Mureș (locul 9) și Domeniul Dracula Daneș de lângă Sighișoara (locul 10).  

Sursă foto: Facebook/Muzeul Vieții Transilvănene.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.