Când școala online e o provocare, ajutorul neîntârziat apare (P)

30.000 de elevi, profesori și directori din 100 de școli din România beneficiază de resurse pentru conectivitate de la Orange 

Un proverb maghiar, pe care l-am văzut de multe ori în ultimul timp tradus în limba română spune că „cel care dă repede, dă de două ori”.  Cu alte cuvinte, este cu atât mai important să ajuți când este nevoie. Iar Orange a dovedit că face asta cu prisosință, și nu de azi, nu de ieri. Cel mai recent exemplu este campania „Fiecare gest contează”, prin care, alături de Fundația Orange și în parteneriat cu Salvați Copiii, au venit în sprijinul celor pentru care școala online a reprezentant o provocare. 

Conform unui studiu al Salvați Copiii România, o mare parte dintre copiii de vârstă școlară incluși în programele organizației au întâmpinat în ultima perioadă dificultăți în accesarea cursurilor online.

Dintre cei mai vulnerabili 2.300 de copii avuți în evidență, 42% nu au beneficiat deloc de cursuri, sub 20% dintre ei au dispozitivele necesare școlii online, 10% nu au deloc acces la internet, iar pentru aproape 40% traficul de date insuficient a împiedicat conectarea tuturor copiilor din familie”, se arată pe site-ul https://responsabilitate-sociala.orange.ro/.

Așa că, în sprijinul facilitării educației digitale, Orange oferă resurse pentru conectivitate către 30.000 de elevi, profesori și directori din 100 de școli primare și gimnaziale din România. Inițiativa face parte din „Pentru Mâine”, platforma care reunește demersurile de responsabilitate socială ale Orange și a cărei viziune este că tehnologia ne ajută să construim un viitor mai bun pentru oameni, societate și planetă.    

Demersul se dezvoltă, de fapt, pe patru direcții acțiune: 

În calitate de operator de telecomunicații, ambiția noastră și direcția prioritară de responsabilitate socială este ca serviciile pe care le oferim să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, care să se bucure în mod egal și în siguranță de aceleași beneficii, indiferent de mediul din care provin, de nivelul de cunoștințe digitale, de vârstă sau de potențiale dizabilități de comunicare.

În contextul generat de actuala criză, am considerat că este responsabilitatea noastră să intervenim în sprijinul facilitării educației digitale”, transmite Orange.  

De menționat este și faptul că Fundația Orange are încă din 2016 în derulare și Programul Digitaliada, avizat de Ministerul Educației Naționale, destinat tot educației digitale. În ultimii patru ani, investițiile, care au avut ca scop creșterea performanțelor școlare ale elevilor și pregătirea lor pentru oportunitățile viitorului, s-au cifrat la 4 milioane de euro. 

Totodată, și pentru Salvați Copiii facilitarea accesului la educație a fost o prioritate, care imediat după închiderea școlilor, şi-a intensificat eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor vulnerabili (copii din familii cu dificultăţi socio-economice, copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate), concentrându-se pe oferirea de suport material de urgenţă pentru copii şi familiile lor. 

Orange România a fost una dintre primele companii din România care a lansat un program de implicare în comunitate – în 1997, iar Orange Educational Program se desfășoară și astăzi, în 2020. 

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 8 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale.

Activitățile acesta continuă, iar inițiativele și rezultatele pot fi urmărite prin site-ul: https://responsabilitate-sociala.orange.ro/pentru-comunitate/fiecare-gest-conteaza/.  

Fii alături de Orange și implică-te acum, pentru că „cel care dă repede, dă de două ori”!