AUTO 27 octombrie 2021

Timpul de aşteptare a absolvenţilor şcolilor de şoferi pentru susţinerea probei practice, redus la o lună

de Agerpres | 1952 vizualizări

Timpul de aşteptare a absolvenţilor şcolilor de şoferi pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere a scăzut considerabil în ultima lună, după ce mai mulţi poliţişti din ţară au venit în judeţul Covasna pentru a ajuta la examinarea acestora, afirmă prefectul Raduly Istvan.

Potrivit acestuia, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, care se confruntă cu lipsă de personal, a beneficiat de sprijinul a peste 20 de poliţişti din judeţele Vaslui şi Mureş, cu ajutorul cărora au fost examinaţi 573 de candidaţi.

„În ceea ce priveşte examenul auto situaţia a revenit, practic, la normal, după ce, în trei weekenduri, cu ajutorul a 13 poliţişti din Vaslui şi 8 din judeţul Mureş, au fost examinate 573 de persoane, iar timpul de aşteptare a fost redus, practic, la o lună”, se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

Prefectul s-a arătat însă nemulţumit de atitudinea candidaţilor care, deşi s-au plâns de perioada mare de aşteptare, nu s-au reprogramat pentru a susţine mai repede proba practică.

„După ce am primit nenumărate plângeri din partea şcolilor de şoferi şi a persoanelor fizice cu privire la timpul mare de aşteptare pentru examen şi după un efort considerabil de a recruta profesionişti din judeţele vecine, ne-am trezit în situaţia de a nu fi fost candidaţi: am ajuns să ne rugăm de oameni să se prezinte pentru a susţine proba practică”, a subliniat prefectul, potrivit sursei citate.

În municipiul Sfântu Gheorghe termenul de aşteptare pentru susţinerea probei practice ajunsese în septembrie de până la trei luni şi jumătate iar la Târgu Secuiesc, de până la patru luni şi jumătate.

La acea vreme prefectul a explicat că Serviciul de Permise şi Înmatriculări a ajuns în impas, deoarece doar opt din cele 12 posturi aflate în schema instituţiei sunt ocupate şi doar patru angajaţi au drept de examinare, în atare condiţii fiind testate, în medie, maximum 90 de persoane săptămânal.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.