AUTO 30 martie 2021

Programul „Dăm valoare rablei tale“ demarează în aprilie la Sfântu Gheorghe, după adoptarea bugetului

de Agerpres | 1611 vizualizări

Programul „Dăm valoare rablei tale“, iniţiat de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante, va demara luna viitoare, după adoptarea bugetului local, au anunţat luni autorităţile locale.

Prin acest program, Primăria va acorda solicitanţilor câte 3.000 de lei pentru autoturismele mai vechi de 10 ani predate la un centru autorizat de casare sau colectare.

„Având în vedere că adoptarea bugetului local al municipiului Sfântu Gheorghe este prevăzută pentru prima parte a lunii aprilie, programul „Dăm valoare rablei tale“ va putea demara doar după alocarea bugetului necesar. Din această cauză, depunerea cererilor nu se va putea face de la 1 aprilie, aşa cum fusese anunţat iniţial, motiv pentru care Primăria apelează la înţelegerea locuitorilor. Primăria acordă solicitanţilor 3.000 de lei pentru fiecare autoturism pentru transport de persoane, cu o capacitate de 2-7 locuri, predat la un Centru autorizat de casare/colectare autovehicule, care a fost înmatriculat de cel puţin 10 ani în municipiul Sfântu Gheorghe şi s-a aflat în proprietatea acestora de cel puţin 3 ani. Solicitanţii pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în Sfântu Gheorghe“, precizează reprezentanţii Primăriei, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, scopul programului este de elimina autoturismele vechi şi poluante care ocupă domeniul public şi aşa supraaglomerat şi de a întineri parcul auto al oraşului.

Solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, respectiv să aibă domiciliul sau sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, să nu aibă restanţe la bugetul local şi să declare pe proprie răspundere că pentru autovehiculul introdus în acest program nu au obţinut şi nu au depus acte pentru a obţine vouchere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional.

De asemenea, trebuie să se angajeze că în următorii 3 ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani, deoarece în caz contrar vor trebui să returneze suma de 3.000 lei obţinută prin acest program.

Autorităţile locale intenţionează ca în anul 2021 să aloce pentru acest program 1 milion de lei, sumă care ar fi suficientă pentru 333 de autoturisme.

În Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate aproximativ 22.000 de autoturisme, dintre care mai mult de jumătate sunt mai vechi de 10 ani, au mai precizat reprezentanţii Primăriei.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.